Pátek, 19. dubna 2024

Nemecký kancelár G.Schröder propaguje úsporné zaobchádzanie s prírodnými zdrojmi

Nemecký kancelár G.Schröder propaguje úsporné zaobchádzanie s prírodnými zdrojmi
Vzhľadom na rastúce ceny surovín propaguje nemecký spolkový kancelár Gerhard Schröder úsporné zaobchádzanie s prírodnými zdrojmi.
"Diskusia o tom, či máme viac robiť pre ekológiu alebo ekonómiu, je už prekonaná. Ochrana zdrojov je potrebná tak z ekologického ako aj ekonomického pohľadu," uviedol dnes Schröder na konferencii Spolkového zväzu nemeckého priemyslu (BDI) o surovinovej bezpečnosti v Berlíne. "Nemecká vláda bude trvať na doterajšej stratégii pre obnoviteľné zdroje energie," dodal.
Prezident spolkového zväzu BDI Jürgen Thumann povedal, že napätá situácia na trhoch so surovinami postihuje celý priemysel. Predovšetkým Čína ako najväčší dovozca ropy, najväčší výrobca ocele a najväčší spotrebiteľ uhlia v posledných rokoch výrazne vytiahla ceny surovín do výšky.
Thumann požaduje, aby sa politika starala o to, aby boli dodržiavané pravidlá Svetovej obchodnej organizácie (WTO), týkajúce sa voľného prístupu na trh. Schröder počas svojho prejavu obhajoval nemecko-ruské energetické partnerstvo. "Ide o to, dlhodobo zabezpečiť primárny odber energie," povedal. Nemecko okrem toho potrebuje na spoľahlivé zásobovanie politicky stabilnú dodávaciu krajinu. Aj preto je potrebné politicky vyriešiť konflikt na Blízkom východe.
Informovala o tom nemecká agentúra DPA.
Zdroj:HN.sk
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů