Úterý, 23. dubna 2024

Co znamenají pojmy „Zdravá škola“ nebo „Zdravý podnik“? Dozvíte se na semináři Národní sítě Zdravých měst

Co znamenají pojmy „Zdravá škola“ nebo „Zdravý podnik“? Dozvíte se na semináři Národní sítě Zdravých měst

PRAHA, 3.10.2005 – Národní síť Zdravých měst ČR (NSZM) pořádá seminář zaměřený na  problematiku nejrůznějších forem podpory zdraví jak ve veřejné, tak komerční sféře, zaštítěný ministryní zdravotnictví doc. MUDr. Miladou Emmerovou, CSc. Odborníci z oblasti zdravotnictví a souvisejících oborů se budou zabývat aktuálními projekty a programy podpory zdraví a jejich praktickými ukázkami.

Účastníky semináře přivítá předseda NSZM a starosta města Vsetína Jiří Čunek. Dopolední blok přednášek zahájí svojí prezentací o roli NSZM při podpoře zdraví její ředitel Ing. Petr Švec. Následovat bude přednáška věnovaná příkladům dobré praxe z oblasti projektů podpory zdraví. Informace o tom, jaké existují v současnosti komunitní programy podpory zdraví pod hlavičkou Světové zdravotnické organizace (WHO) přinese prezentace zástupkyně Ministerstva zdravotnictví, která uzavře dopolední blok. Po diskusi bude následovat odpolední program, jenž zahájí přednáška na téma spolupráce Zdravých škol a municipalit v ČR. Praktické ukázky podpory zdraví již na úrovni mateřských škol a příklady dobré praxe z této oblasti budou náplní následujícího příspěvku. Příspěvek o „Bezpečné komunitě Kroměříž“ přinese praktické poznatky o tom, jak úzké je spojení mezi bezpečností a zdravím obyvatel. Dvě ukázky řešení problematiky podpory zdraví na úrovni zdravotnických zařízení, konkrétně nemocnice a polikliniky, uzavřou odpolední blok prezentací. Na samotný závěr akce je připravena diskuse nad uvedenými tématy.

Odborný seminář, který se uskuteční 4.10.2005 od 10.00 do 14.00 hod. na Ministerstvu zdravotnictví ČR, je bezplatně přístupný všem zájemcům o danou problematiku.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů