Pátek, 29. března 2024

15. ročník prestižní soutěže „Cena zdraví a bezpečného životního prostředí 2005“.

Záštitu nad akcí převzal ministr životního prostředí Libor Ambrozek.
15. ročník prestižní soutěže „Cena zdraví a bezpečného životního prostředí 2005“.
Přihlásit se mohou ty firmy či organizace, které kladně ovlivňují životní prostředí ve svém okolí [2]. Prestižní ocenění pak obdrží subjekt,  jehož činnost vedla v daném roce k nejlepšímu měřitelnému výsledku zlepšení životního prostředí, zdraví zaměstnanců či obyvatel nebo také k význačném přínosu v oblasti bezpečnosti práce. Projekty, které byly realizovány pod hrozbou restrikce či penále anebo z nutnosti plnění legislativy, jsou ze soutěže vyloučeny.

Business Leaders Forum provázalo Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí s Evropskou cenou (European Awards for the Environment).

Nejlepší projekty, které jsou přihlášeny do Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí, jsou proto nominovány také do Evropské ceny.

Ta je rozdělena do kategorií: „Management“, „Produkt“, „Proces“ a „Mezinárodní spolupráce“. Každá z kategorií má svá specifika a je posuzována samostatně. Všechny vycházejí z konceptu dlouhodobě udržitelného rozvoje, který je hlavním sjednocujícím kritériem.

Více informací na stránkách http://www.eu-environment-awards.org.
Další informace na adrese http://www.blf.cz/cena

Kontaktní adresa:
Business Leaders Forum
Ing. Tomáš Nejedlo
Štěpánská 61, 116 02 Praha 1
tel.: 224 216 275, fax: 224 213 957
http://www.blf.cz, e-mail: blf@blf.cz

Poznámky:

[1] Business Leaders Forum (BLF) je zájmové sdružení firem, které svým příkladem usilují o rozvoj zdravého podnikatelského prostředív České republice a úzce spolupracuje s partnerskou organizací The Prince of Wales International Business Leaders Forum a CSR Europe.
Základním cílem BLF je šířit a podporovat myšlenku společensky odpovědného chování firem. Jedním z důležitých aspektů takového chování je ochrana životního prostředí a podpora vzdělávání v oblasti ekologie. Udělením ceny BLF vyjadřuje uznání a podporu těm, kteří mají ochranu životního prostředí a dlouhodobě udržitelný rozvoj mezi svými prioritami.

[2] Přihlášku do soutěže je třeba poslat nejpozději do 31. prosince 2005 na adresu Business Leaders Fora. Měla by na 1-2 stranách textu obsahovat stručné vyhodnocení přínosu projektu ke zdraví a životnímu prostřed, včetně měřitelných přínosů a finančních nákladů. Přihlášené projekty by měly být ukončeny v roce 2005. Budou posouzeny komisí složenou z odborníků v oblasti životního prostředí pod vedením profesora Bedřicha Moldana. Slavnostní předání ceny se uskuteční na jaře roku 2006 v Praze.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů