Pátek, 19. dubna 2024

Zaostřeno na: Nejlepší fotografie z katerorie Krajina a příroda

Zaostřeno na: Nejlepší fotografie z katerorie Krajina a příroda
Postupně jsem se při našem seznamování s jednotlivými kategoriemi dostali až do sekce Krajina a příroda, která drží bezkonkurenční prvenství v počtu nahraných fotografií. Dnes vám představíme deset uživateli nejlépe hodnocených snímků z této kategorie.


Večerní hra světla
Peter Drančák


Krajinářská fotografie je v naši galerii nejpopulárnější oblastí, koneckonců 1467 fotografií v této sekci to plně dokazuje. Díky tomu také probíhá v pořadí jednotlivých snímků neustálý kolotoč - stačí jediný hlas a pořadí se může radikálně změnit. V době uzávěrky tohoto článku se na prvním místě držela fotografie Petera Drančáka Večerní hra světla, která ač v naší galerii dosud mladá, rychlostí vpravdě raketovou se katapultovala na vedoucí pozici. Zda k takovému hodnocení ostatní čtenáře přiměla zádumčivost zimní krajiny nebo barevnost podvečerního slunce je, to asi nezjistíme, ale výsledné hodnocení si tato fotografie plně zaslouží.   Dalších devět míst z první desítky obsadily známé tváře naší galerie. Není snad týdne, ve kterém by se alespoň jedno jméno z tohoto výběru neobjevilo mezi nominacemi na Fotografii týdne. Některé zde uvedené snímky si tento titul skutečně odnesly, připomeňme například články: Fotografie týdne: Tři grácie, opěvující fotografii draj zinen, Fotografie týdne: Lesní imprese, kde exceloval Peter Drančák nebo článek Ojíněná fotografie týdne, která popisuje fotografii Ondreje Tlacha. Všem autorům, jejichž fotografie se umístily na prvních deseti pozicích, gratulujeme a stejně jako všem přispěvatelům naší galerie jim přejeme dobré světlo! 


M A R M O L A D A
Marian Matta


Pohansko
Tomáš Bartůsek


Světlo a stín 
zahorec


Wagon
Ondrej Tlach


CANYON ARTIGLIERI
Marian Matta


FATRANSKÝ AMFITEÁTR
Marian Matta


Lesní Imprese...
Peter Drančák


draj zinen
vitaberanek 


Představa
zahorec

Máte-li chuť a čas, podívejte se s námi po celém světě. Úchvatné krajiny, hluboké lesy a moře bez hranic, a k tomu nejroztodivnější útvary a výtvory Matky Přírody naleznete v naší galerii, nejen v sekci Krajina a příroda, na známé adrese: 

http://galerie.digiarena.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů