Sobota, 20. dubna 2024

Stranu zelených povede na Vysočině ve volbách písničkář Jiří Dědeček

Stranu zelených povede na Vysočině ve volbách písničkář Jiří Dědeček

Jihlava, 28.ledna 2006 - Stranu zelených povede na Vysočině ve volbách do Poslanecké sněmovny známý písničkář, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček. Rozhodli o tom delegáti krajské konference, která proběhla v pátek 27.ledna 2006 v Jihlavě. „Je mi skutečně ctí, že jsem dostal důvěru na Vysočině, kde mají zelení tradici,“ řekl Jiří Dědeček po svém zvolení. „Rád bych se angažoval pro změnu kulturní politiky státu, počínaje zvýšením rozpočtu na tuto oblast, přes  důstojnější  pohled politiků na kulturu obecně a umělce a intelektuály zvláště“.

Na druhém místě kandidátky je Vít Prchal z Jihlavy, provozovatel restaurace a prodejny BIOpotravin, která v loňském roce získala čestné uznání v kategorii Nejlepší bioprodejna ČR. K prioritám, jimiž se chce zabývat, patří právo spotřebitele na kvalitní potraviny a informace o nich, ochrana lidského zdraví a podpora ekologického zemědělství. O tom, že se ekologii na Vysočině skutečně daří, svědčí i ocenění práce dalšího ze zvolených kandidátů - Josefa Sklenáře, hospodařícího na Ekofarmě v Sasově u Jihlavy. Jeho výrobek – BIO uherák - získal v roce 2004 titul BIO potravina roku.


Z třetí pozice na kandidátce se bude o přízeň voličů ucházet krajská předsedkyně Strany zelených Marie Hronová z Jihlavy, manažerka pro vzdělání úředníků státní správy a samosprávy.

Dědeček se na Vysočině utká s dalšími známými osobnostmi. „Jedničkou“ ODS je místopředsedkyně Sněmovny a ODS, stínová ministryně kultury  Miroslava Němcová, ČSSD povede ministr vnitra František Bublan, KSČM Pavel Kováčik, v čele kandidátky KDU-ČSL stojí na Vysočině Jan Kasal. Strana zelených na Vysočině vstupuje do předvolebního boje s jasným cílem: získat ve volbách 7% hlasů.

 

 Kontakty a další informace

Hronová Marie

předsedkyně krajské organizace Strany zelených

v kraji Vysočina

mob. 420 608 444 362

hronova.marie@seznam.cz

 

Vít Prchal

Strana zelených

mob. 420 737 689 996

naturalplus@volny.cz

 

Džamila Stehlíková

místopředsedkyně Strany zelených

pro styk s veřejností

mob. 420 724 207 917

dzamila.stehlikova@zeleni.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů