Sobota, 20. dubna 2024

Nadace Partnerství podpoří "ekologické veletrhy" v Brně

Nadace Partnerství je nejvýznamnější česká nadace podporující ekologické projekty ve všech regionech České republiky.
Nadace Partnerství podpoří "ekologické veletrhy" v Brně
Nadace Partnerství, největší soukromý zdroj financí pro ekologické projekty v České republice, se stala partnerem 12. mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO. Ten se uskuteční od 23. do 25. května na brněnském výstavišti pod záštitou tří českých ministerstev – životního prostředí, zemědělství a průmyslu a obchodu. Nadace Partnerství bude na veletrhu nejen prezentovat svou činnost, úspěchy a poslání, ale svým odborným zaměřením a zkušenostmi může významně přispět ke kvalitě doprovodného programu celého veletrhu.


„Životní prostředí není jen závažným společenským tématem; stává motorem pro inovace a rozvoj technologií. Je důležité, že Veletrhy Brno nabízejí platformu, kde se mohou setkat zástupci firemního sektoru, státní správy a neziskového sektoru při diskusích o nových trendech i o překážkách v prosazování nových řešení ohleduplnějších k přírodě. Veletrh Envibrno nyní přerostl svou komerční podstatu prezentace technologií, a stává se i veletrhem environmentálních idejí,“ popisuje motivaci ke spolupráci ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Letošní ročník ENVIBRNA se zaměří například na složky životního prostředí jako jsou ochrana ovzduší, ochranu půdního fondu a krajiny, snižování úrovně hluku nebo odstraňování starých ekologických zátěží. Témata související s ochranou vody a nakládáním s ní, která byla dříve také součástí veletrhu, budou nově součástí výstavy VODOVODY-KANALIZACE, která se od letošního roku bude konat v Brně společně s veletrhem ENVIBRNO. Součástí doprovodného programu bude úspěšný projekt Envikongres, třídenní konference zaměřená především na problematiku „integrované prevence a omezování znečištění“ (IPPC).

„Díky společensky závažné veletržní tematice se brněnské výstaviště v době pořádání akce vždy promění také v diskusní fórum, v němž se doplňují i střetávají názory veřejných činitelů, zájmových sdružení i odborníků na ochranu životního prostředí. To je také důvod, proč vítáme spolupráci s Nadací Partnerství“, uvedl Martin Lánský, manažer PR a reklamy „ekologických veletrhů Brno“, jak zní dosavadní pracovní název celého projektu.

ENVIBRNO se díky partnerství a společnému působení organizací napříč společenským spektrem dostává stále více do povědomí podnikatelské sféry i nejširší veřejnosti a může tak napomoci k šíření osvěty a odpovědnosti za uchování kvalitního prostředí pro příští generace, na čemž se Nadace Partnerství i společnost Veletrhy Brno a.s. bude ráda podílet.

Nadace Partnerství je nejvýznamnější česká nadace podporující ekologické projekty ve všech regionech České republiky. Od svého vzniku v roce 1991 podpořila formou nadačních příspěvků ve výši přes 160 miliónů korun už na 1700 projektů nevládních neziskových organizací, škol, obecních úřadů i jednotlivců. Společně s pěti sesterskými nadacemi v Bulharsku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a na Slovensku je součástí asociace Environmental Partnership for Sustainable Development.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů