Pátek, 19. dubna 2024

Mittal Steel Ostrava dokončuje velkou ekologickou investici

Mittal Steel Ostrava dokončuje velkou ekologickou investici
Mittal Steel Ostrava dokončuje velký ekologický projekt v hodnotě 280 milionů korun na závodě Energetika. Rekonstrukce kotle K11 přinese snížení spotřeby uhlí a využití přebytků vysokopecního plynu. Dojde tím ke snížení emisí SO2 z tohoto kotle na polovinu dosavadního stavu a společnost tak už letos splní emisní limit pro SO2 (ve výši 400 mg/Nm3), který má splnit až v roce 2008.

Mittal Steel Ostrava zároveň rozbíhá ekologickou investiční akci na čistírně odpadních vod, která přinese další významné omezení negativních vlivů produkce společnosti na životní prostředí. Odvodňování kalu, vznikajícího z procesu čištění odpadních vod z našich provozů, v kalových polích, bude nahrazeno strojním odvodňováním pomocí odstředivek.

Společnost má v plánu ještě letos realizovat tzv. zavedení roštoviny na aglomeraci sever, která připravuje vsázku pro vysoké pece. Kromě zkvalitnění technologického procesu přinese tato investice snížení emisí tuhých znečišťujících látek do ovzduší, což by mohlo potěšit hlavně obyvatele Radvanic.

Celkové náklady na tyto 3 investice převyšují částku 410 milionů korun. Mittal Steel Ostrava plánuje letos i několik menších ekologických investičních akcí v rozsahu zhruba 60 milionů korun. Další velké ekologické investice jsou v plánu v příštím roce. Společnost již investovala do ekologických projektů od roku 1990 do roku 2005 celkem 5,1 miliardy korun.

http://www.marketingovenoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů