Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologické veletrhy odstartují již v úterý 23. května!

Na návštěvníky čeká na čisté výstavní ploše přes 10.700 m2 více než 300 vystavovatelů
Ekologické veletrhy odstartují již v úterý 23. května!
Společná premiéra brněnských ekologických veletrhů, tj. mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO a mezinárodní vodohospodářské výstavy VODOVODY - KANALIZACE (VOD-KA), je tady. Brány brněnského výstaviště se návštěvníkům otevřou již v úterý 23. května. Čekat na ně bude na čisté výstavní ploše přes 10.700 m2 více než 300 vystavovatelů.


Jde o vynikající úspěch, daný smlouvou mezi a. s. Veletrhy Brno a sdružením SOVAK, které je pořadatelem VOD-KA, o společném konání obou největších tuzemských ekologických veletrhů v Brně. Obě akce si při tom nově rozdělily své „teritorium“: VOD-KA zahrnuje problematiku odpadních vod, ENVIBRNO všechny ekologické obory.


„Spojení vodohospodářské výstavy VOD-KA s veletrhem ENVIBRNO a mezinárodní konferencí ENVIKONGRES představuje pro obor ekologie, reprezentovaný doposud v rámci dvou samostatných akcí, zcela nový rozměr,“ upozorňuje první náměstek GŘ Veletrhy Brno, a.s., Ing. Aleš Pohl na pozitivní dopad pro obě akce.“ Trh ČR je na paralelní pořádání dvou veletrhů s obdobnou tématikou příliš malý a tato dvojkolejnost doposud bránila rychlému rozvoji každého z veletrhů… Zcela konkrétně: veletržní parametry letošního ročníku představují nárůst oproti výsledkům minulého ročníku obou akcí o 27,6 %.“


Největšími letošními vystavovateli jsou v abecedním pořadí firmy Buderus Guss s.r.o., Energie AG Bohemia s. r.o, Fontata R s.r.o., Hawle armatury s.r.o., Jihomoravská armaturka s.r.o., LK Pumpservice, s.r.o., Ondeo Services CZ, s.r.o., Saint Gobain trubní systémy s.r.o., Veolia voda Česká republika, a.s., Vod-ka, a.s., Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s., a Wilo Praha s.r.o. Více než pouhou zajímavostí je letošní rekordní mezinárodní báze akcí – na čtyřicet vystavovatelů do Brna přijede z devíti zahraničních evropských zemí: Belgie, Itálie, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Slovenska, Švédska a Švýcarska.


Bohatý je i doprovodný program. Veletrh ENVIBRNO doprovází již tradiční ENVIKONGRES, pořádaný s oficiální záštitou trojlístku českých ministerstev – životního prostředí, průmyslu a obchodu a zemědělství – a soustředěný zejména na problematiku IPPC. Zahrne konferenci „Systém účetnictví a reportingu udržitelného rozvoje“, pořádanou MŽP, přednášky o implementaci IPPC v ČR v letech 2004-2005, aktuální legislativě, integrovaném registru znečišťování v ČR a sérii seminářů o problematice odpadů.


Doprovodný program výstavy VOD-KA se soustředí hlavně na novinky v legislativě, možnosti financování vodovodů a kanalizací po vstupu do EU, plánování rekonstrukcí vodovodních sítí apod. Výjimečný svým významem i skvělým mezinárodním obsazením přednášejících bude seminář „Česká republika jako součást mezinárodních povodí – implementace rámcové směrnice ve střední Evropě.“


Mimo rámec obou akcí se dále uskuteční již 16. mezinárodní sympozium Sanace betonových konstrukcí. Kromě toho na brněnském výstavišti proběhne řada pracovních setkání, jako Zasedání Komise životního prostředí a zemědělství Asociace krajů České republiky, workshopy německých a českých firem i firem rakouských a českých a také česko-izraelský seminář. Návštěvníky z řad širší veřejnosti zaujme atraktivní Vodárenská soutěž zručnosti, výstava Nejlepší stavba vodního hospodářství či 5. ročník evropsky unikátních protipovodňových ukázek.


Ekologické veletrhy budou návštěvníkům otevřeny ve dnech 23. - 25. května 2006 denně od 9.00 do 17.00 hodin. Celodenní vstupné činí 60 Kč, zlevněné polovic, cena Katalogu vystavovatelů je 70 Kč (všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH).


Martin Lánský, manažer PR a reklamy

Tel. 420 541 152 890, Fax: 420 541 152 889, E-mail: mlansky@bvv.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů