Pátek, 29. března 2024

Severočeská vodárenská společnost (SVS) končí realizaci Projektu Podkrušnohoří

Severočeská vodárenská společnost (SVS) končí realizaci Projektu Podkrušnohoří

Severočeská vodárenská společnost včera ukončila rekonstrukci úpravny pitné vody v Hradišti na Chomutovsku a opravu vodovodního přivaděče Želenice-Bílina.ilustrační foto - redakce Završila tak třetinu projektu ISPA Podkrušnohoří, během června uvede do provozu i novou kanalizační síť na Ústecku a opravené čistírny odpadních vod na Chomutovsku a Lounsku. Téměř polovinu celkových nákladů přes 28 milionů eur (asi 840 milionů korun) uhradila Evropská unie.
    EU přispěla z fondu soudržnosti částkou 12,8 milionu eur (asi 384 milionů korun), stát dodal z fondu životního prostředí dalších více než 50 milionů korun.
    SVS letos investuje do pořízení nových vodovodů a kanalizace a do oprav téměř 1,1 miliardy korun. Na investice firma vyčlenila nejvyšší částku v historii. Modernizovat technologii a rekonstruovat čistírny odpadních vod musí proto, aby splnila požadavky EU a nové české normy na kvalitu pitné vody a vypouštěných vod do roku 2010.
    Základním zdrojem financování staveb je podíl z ceny vodného a stočného v regionu doplněný podporami ze státního rozpočtu a dotacemi z fondů EU.
    SVS je největší vodárenskou společností v Čechách, její region pokrývá 12 procent území ČR. Firma svá zařízení na rozvod a úpravu vody pronajímá distributorovi vody - Severočeským vodovodům a kanalizacím. Jde celkem o 8109 km vodovodů, 3237 kanalizačních sítí, 53 úpraven vody, 156 čistíren odpadních vod, 1051 vodojemů, a 587 čerpacích stanic. Stoprocentním vlastníkem SVS je 458 měst a obcí v Ústeckém a Libereckém kraji.

http://www.cerstvezpravy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů