Pátek, 29. března 2024

III. ročník fotografické soutěže

S podtitulem: Změny podnebí – nové technologie – naše zodpovědnost
III. ročník fotografické soutěže

Společnost Bayer připravila soutěž pro všechny příznivce fotografování a pro všechny, kterým není lhostejná ochrana životního prostředí.

Letošní téma „Země mění svou tvář“ s doplňujícím podtitulem
Změny podnebí – nové technologie – naše zodpovědnost
jsme zvolili s ohledem na alarmující extrémní změny podnebí po celém světě. Rok 2005 byl nejteplejší za posledních 140 let, také naše země zažila a zažívá stále častější a neobvyklé výkyvy počasí, způsobující přírodní katastrofy.

Máte jedinečnou příležitost zaznamenat a upozornit na to, jak se změnil váš region, jakými změnami prochází, jaký dopad má naše činnost na přírodu a jak se mění tvář Země pod vlivem změn podnebí, nových technologií a naší lhostejnosti.

Ochrana podnebí je dnes pro mnoho lidí pouhým klišé. Ale stačí si uvědomit, jaký vliv má na lidské životy. Katastrofické povodně v jedné části země  a vysoušení řek ve druhé, stále častější extrémní výkyvy počasí, nepřiměřeně silné srážky, sesuvy půdy, globální oteplování a mnohé další. Odborní na životní prostředí varují! Průměrná teplota Země stoupá! Přírodních pohrom bude stále víc! Tento „trend“ se sám nezastaví a náhoda to také není. Pokud my lidé razantně nezměníme své chování, podnebí razantně změní naše životy.

Pomozte nám pomocí Vašich fotografických záběrů  otevřít oči i srdce těm, kteří zůstávají stále lhostejní. Je zodpovědností nás všech – obyčejných lidí, spotřebitelů, politiků, firem, průmyslových podniků, přistupovat k přírodě citlivě. Podnebí nás varuje! Životní prostředí a jeho ochrana se musí stát jednou z priorit.  

Těšíme se na vaše záběry! 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů