Čtvrtek, 28. března 2024

Šance pro mladé vědce: americký program International Science Frontiers

Šance pro mladé vědce: americký program International Science Frontiers
Americká organizace Youth Impact International nedávno představila nový program nazvaný International Science Frontiers (ISF), který je určen talentovaným vědecky zaměřeným studentům z celého světa ve věku 13 až 19 let. Program jim umožňuje strávit tři týdny na špičkových pracovištích světově proslulých amerických univerzit a výzkumných ústavů a seznámit se se širokou řadou vědeckých disciplin jako kosmický výzkum, nanotechnologie, výzkum životního prostředí, robotika, oceánografie apod. Projektu ISF se každý měsíc zúčastní čtyřicet studentů, kteří absolvují čtyři až pět programů, každý z nich v délce dvou až pěti dní. Mezi partnerské instituce zapojené do programu v letošním roce patří např. NASA Space Center, University of California Berkeley, Brown University nebo University of South Florida.

Kandidáti programu by měli prokázat vynikající vědecké schopnosti a zájem o vědu. Součástí programu jsou také kurzy rozvoje vůdčích dovedností tak, aby studenti byli připraveni v budoucnosti převzít roli vedoucích vědeckých pracovníků ve svých zemích.

Aktuální cena za účast je k dispozici na webu programu. Cena zahrnuje veškeré ubytování, stravování, poskytnuté akademické materiály a také dopravu v rámci programu. Protože cílem programu je zapojit co nejvíce nadaných studentů bez ohledu na jejich finanční situaci, organizace poskytuje finanční pomoc, ať už ve formě informací a asistence při shánění peněz, tak i stipendiem na školné pro sociálně slabé studenty.

Protože program běží celoročně, přihlášky jsou také přijímány po celý rok. Každé kolo programu má však svou stanovenou uzávěrku, která bývá obvykle zhruba tři měsíce před začátkem kola. Přihlášku lze podávat online nebo si ji lze klasicky stáhnou a poslat. K přihlášce je třeba dodat dvě doporučení a také ověřené kopie vysvědčení ze školy (transcript). Informace o ISF lze získat na stránce programu www.youthimpactint.org nebo je lze získat od správy programu, např na e-mailu isf@youthimpactint.org.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů