Pátek, 19. dubna 2024

Spolupráce výrobců tepelných čerpadel

Spolupráce výrobců tepelných čerpadel
Dne 1. června 2006 zahájili spolupráci dva největší čeští výrobci tepelných čerpadel PZP KOMPLET, a.s., a Kostečka Group, spol. s r.o. Smlouva o výrobní a obchodní spolupráci, kterou podepsali 22. května 2006, již přinesla své první ovoce v podobě nové řady produktů ve velmi elegantním designu a špičkových výkonových parametrech. Jde o spojení sil v oblasti know-how a financování vývoje nových produktů pro konkurenceschopnost nejen v českém, ale i v evropském měřítku. Společná produkce umožní oběma firmám snížit výrobní náklady nejen díky nižším nákladům na vývoj nových produktů, ale také díky výhodnější pozici při vyjednávání s dodavateli o dodávkách materiálu či při získávání státních dotací.

Navázáním spolupráce Kostečka Group, spol. s r.o., a PZP KOMPLET, a.s., vznikne nejsilnější dodavatelské seskupení na trhu tepelných čerpadel v ČR, a to se 100% českou majetkovou účastí.

Tepelná čerpadla patří v současnosti mezi nejpopulárnější alternativní zdroje vytápění a jejich instalace je výrazně podporována státními dotacemi v řadě zemí (např. Anglie, Švédsko, Irsko, Francie). Mezi jejich hlavní výhody patří ekologická šetrnost, tichý chod a v neposlední řadě velmi nízké provozní náklady v porovnání s ostatními technologiemi vytápění.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů