Čtvrtek, 28. března 2024

Na černou skládku u Trnovan opět museli vyjet hasiči

Na černou skládku u Trnovan opět museli vyjet hasiči

Trnovany - Oheň vzplál v neděli odpoledne na černé skládce u Trnovan. Na místě zasahovala jednotka z litoměřické centrální požární stanice HZS Ústeckého kraje a zásah trval půl hodiny.
"Hlášení o požáru, který nám oznámila hlídka Policie České republiky, jsme dostali před čtvrt na pět. Na tuto nepovolenou skládku občas vyjíždíme, pokud nás lidé upozorní," sdělil Vladimír Filip z operačního střediska litoměřického územního odboru hasičů.
"Lidé tam vozí všechno možné, jde v podstatě o skládku komunálního odpadu," poznamenal Filip. Skládka se nachází v rokli za sadem, na hranici katastrů obcí Trnovany a Třeboutice. Podle starostky Trnovan Kateřiny Tůmové tato černá skládka dělá obci potíže již dlouhá léta. "Je to nepřístupné, schované místo. Snažili jsme monitorovat je s odborem životního prostředí litoměřické radnice, dokonce jsme osadili cedule Zákaz skládky. Lidé to však nerespektují, musel by tam pořád někdo hlídat," posteskla si trnovanská starostka.
Jak ale vzápětí upozornila, v samotných Trnovanech si potenciální skládkové lokality hlídají. "Vytipovali jsme si je. Jestliže tady přesto někdo nepořádek složí, odstraníme ho. Ale čím je místo od vesnice vzdálenější, tím je pochopitelně těžší ho uhlídat," konstatovala Kateřina Tůmová.

IVO CHRÁSTECKÝ

Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů