Čtvrtek, 28. března 2024

Fórum pro udržitelný rozvoj 2006

Fórum pro udržitelný rozvoj 2006

Praha, Lichtenštejnský palác, 31.10.2006

V pořadí již třetí Fórum pro udržitelný rozvoj 2006 svolal předseda Rady vlády pro udržitelný rozvoj (RVUR) a předseda vlády České republiky Ing. Mirek Topolánek na 31.říjen 2006.
Plenární jednání Fóra proběhne od 9.30 do 12.15 hod. ve Zlatém sále Lichtenštejnského paláce v Praze na Kampě, U Sovových mlýnů 4. Po něm bude následovat tisková konference v Modrém salonku paláce od 12.15 do 13 hod. Od 13.30 do 16 hod. se konají panelové diskuse ve třech sekcích: Udržitelný rozvoj v Evropě (Strategie UR EU); Udržitelný rozvoj v České republice  (Strategie UR ČR, druhá Situační zpráva ke SUR ČR); Udržitelný rozvoj v regionech ČR (postup na krajské úrovni).
Fórum vyhodnotí činnost RVUR za uplynulý rok a odstartuje proces aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR, který bude pokračovat do konce roku 2007. Mezinárodní rozměr Fóra je zdůrazněn účastí významných zahraničních i domácích osobností.
K vystoupení na Fóru byli pozváni a svou účast přislíbili ředitel sekce udržitelného rozvoje a integrace Generálního ředitelství životního prostředí Evropské komise Timo Mäkelä, prezident Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj Björn Stigson, velvyslanec Finské republiky J. Inki, ministři průmyslu a obchodu, práce a sociálních věcí a  životního prostředí České republiky z titulu místopředsedů Rady vlády pro udržitelný rozvoj. Nebudou chybět vystoupení předsedy Výboru pro Strategii RVUR sen. Bedřicha Moldana a předsedy Výboru pro komunikaci RVUR Petra Švece.
K účasti na Fóru jsou zváni odborníci, novináři,  představitelé významných podnikatelských subjektů a zájmových skupin,  široká  veřejnost, ti, jimž leží na srdci kvalita života a postupné naplňování tří základních cílů udržitelného rozvoje: sociální rozvoj, respektující potřeby všech členů společnosti, účinná ochrana životního prostředí a šetrné využívání přírodních zdrojů, udržení vysoké a stabilní úrovně ekonomického růstu a zaměstnanosti. Registrace již probíhá na adrese: http://www.nszm.cz/forum/registrace.
Usnesením vlády č.1111 ze dne 27.září 2006  byly činnosti spojené s fungováním Rady vlády pro udržitelný rozvoj převedeny z Úřadu vlády na Ministerstvo životního prostředí a byl též  schválen nový statut Rady. Předsedou RVUR je předseda vlády ČR, výkonným místopředsedou ministr životního prostředí, místopředsedy ministr průmyslu a obchodu a ministr práce a sociálních věcí, a to z titulu výkonu funkce členů vlády ČR.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů