Čtvrtek, 25. dubna 2024

Princ Charles staví ekologický dům

Princ Charles staví ekologický dům

Londýn - Britský následník trůnu princ Charles nechává stavět venkovskou usedlost, která by uspokojila i náročné ochránce přírody. Údajně by tuto nemovitost mohl získat Charlesův starší syn princ William jako svatební dar, napsal internetový server Spiegel Online. K izolaci domu byla prý použita ovčí vlna, v domě se bude používat solární energie. Stavba by podle informací britských médií měla vyrůst na hranici mezi Anglií a Walesem, její cena se údajně bude pohybovat v přepočtu okolo 208 milionů korun. Obytné prostory by se měly rozkládat na ploše 709 metrů čtverečních. V domě má být kromě jiného pět koupelen, rozlehlá jídelna a přijímací hala s řeckým sloupořadím.

V britských médích se objevily spekulace, že princ Charles plánuje nemovitost věnovat 24letému princi Williamovi jako dar ke svatbě s jeho stejně starou přítelkyní Kate Middletonovou. Princova přítelkyně údajně nedávno odmítla pozvání strávit Vánoce s královskou rodinou.

Důvodem jejího rozhodnutí byla smrt obou jejích babiček, a proto se Middletonová raději rozhodla strávit svátky v kruhu svojí rodiny. Nejmenovaný přítel Middletonové prozradil listu Mail on Sunday, že Williamova přítelkyně chce slavit Vánoce s královskou rodinou teprve po oficiálním zasnoubení s následníkem britského trůnu číslo dvě.

Zdroj: bleskově

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů