Čtvrtek, 18. dubna 2024

EKOLOGICKÉ VELETRHY BRNO – V expozicích najdete nejnovější technologie

Ekologických veletrhů v Brně se zúčastní většina velkých firem a lídrů na tuzemském trhu.
EKOLOGICKÉ VELETRHY BRNO – V expozicích najdete nejnovější technologie

Každý z vystavovatelů přijede představit především své nejnovější produkty.  To potvrzuje, že účast na veletrhu v Brně plní svůj účel – získat nové kontakty, nové zákazníky, nové informace.

„Je to důležité oborové setkání pro firmy a lidi podnikající v oboru vodního hospodářství,“ uvedl Radek Bílý, vedoucí marketingu a komunikace Energie AG Bohemia s. r. o., jež je součástí koncernu Energie AG. V České republice nabízí služby v oblastech vodního a odpadového hospodářství, zásobování teplem a veřejného osvětlení. Poskytuje vodohospodářské služby společnostem VAK JČ, VAK Beroun, VODOS Kolín a VS Chrudim, které zajišťují kompletní nabídku služeb spojených s výrobou a distribucí pitné vody, odváděním a čištěním odpadních vod. Energie AG Bohemia přímo zásobuje vodou 500 000 obyvatel a její roční obrat přesahuje 1,7 miliard korun. „Na letošní ročník Ekologických veletrhů v Brně připravujeme pro naše partnery představení projektu Den infrastruktury 2007,“ doplnil vedoucí marketingu.

S novinkou přijede do Brna Ondeo Services CZ, jež se zabývá technicko-inženýrskou činností v oblasti vodovodů a kanalizací, bude prezentovat společnost Suez Environnement jako jednoho z největších zahraničních investorů v oblasti vodárenství v ČR.

Firma Hawle Armatury spol. s. r. o., jejíž činností je výroba a prodej vodárenských a plynárenských armatur, představí novou konstrukci lapače nečistot a zpětné klapky. Marley ČR, s. r. o., dodavatel stavebních materiálů pro střechy, odvodnění a dešťovou vodu, v současnosti rozšiřuje zejména sortiment pro nakládání s dešťovou vodou. Jako novinku představí akumulační nádrže s příslušenstvím (filtrace, čerpání), drenáže a drenážní šachty. „Na veletrhu v Brně  chceme představit společnost Marley a obory její činnosti odborné i širší veřejnosti. Také bychom rádi navázali spolupráci s firmami zabývající se související problematikou, s projektanty a stavebními firmami,“ uvedla Martina Černá. 

Siemens a průmyslová automatizace pro vodárenství

Nejnovější trendy z oblasti průmyslové automatizace pro vodárenství představí ve své expozici společnost Siemens. Oblast řídicí techniky bude zaměřena na nový firmware a inovovaný hardware nejvýkonnější řady Simatic S7-400 a na novinky z univerzální produktové řady Simatic S7-300. Prezentovány budou také nové přístupy řešení s distribuovanými periferiemi Simatic DP a možnosti jejich využití ve vodárenství. V oblasti procesní instrumentace bude mimo jiné prezentován nový příložný ultrazvukový průtokoměr Sitrans FUS 1010, který v loňském roce doplnil portfolio měřicích přístrojů značky Siemens po akvizici americké firmy Conrolotron. V expozici budou dále k vidění průtokoměry a hladinoměry určené pro vodárenské provozy.

Zmiňované přístroje jsou součástí koncepce Plně integrované automatizace (Totally Integrated Automation – TIA) společnosti Siemens a lze je použít v systémech měření a regulace pro všechny úrovně řízení vodárenských provozů. Díky koncepci TIA lze dosáhnout výrazných finančních úspor. Nedílnou součástí expozice Siemens bude rovněž prezentace referenčních projektů v oblasti vodárenství a dále produkty a řešení partnerské firmy Hach Lange.

Společnost Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny a zaměstnává téměř 461 tisíc odborníků. V ČR se současnosti řadí s téměř 16 000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v republice. V loňském roce dosáhl obrat Siemens CZ obrat téměř 58,6 miliard korun. Součástí jeho obchodních aktivit jsou dodávky produktů, systémů a investičních celků do vodohospodářství. „ Je tedy logické, že chceme své výrobky prezentovat na výstavě, na níž se sjedou zástupci všech významných vodohospodářských firem,“ uvedl Jaromír Studený, PR servis manažer společnosti Siemens.

Jihomoravská armaturka s novými projekty

Na 120 typů vodárenských armatur má v nabídce Jihomoravská armaturka spol.  s r.o., která je jejím největším tuzemským výrobcem. Jedná se o šoupátka, navrtávací pasy, hydranty, uzavírací klapky, zpětné armatury, kulové kohouty, zavzdušňovací ventily,  filtry, sací koše, montážní vložky a další příslušenství. Zhruba 80 procent celkové výroby je exportováno do 50ti zemí světa.

Novinkou v expozici Jihomoravské armaturky budou uzavírací klapky ZEKA, jejichž výhodou je možnost výměny všech dílů  při jejich opotřebení. Výměnná manžeta má originální řešení - je vulkanizována na kovový kroužek. Společnost dále představí produkt, který ostatní výrobci nenabízí – odvzdušňovací a zavzdušňovací ventily pro odpadní vody BEV-A. Jejich předností je nejvyšší spolehlivost při velkých pracovních množství vzduchu a při vysoké protikorozní odolnosti. Jedná se o vlastnosti, které jsou u ventilů pro odpadní vody rozhodující.

Jihomoravská armaturka bude prezentovat také projekty pro snižování vodních ztrát ve vodovodních systémech při použití plunžrových ventilů, výpočty ztrát a projektování. K nabídce patří též financování celého projektu společnosti, kdy leasingová smlouva je uživatelem splácena na základě skutečných úspor. Celý projekt snížení ztrát je tak samofinancován vzniklými úsporami. Ventily pro odpadní vody BEV-A a projekt s financováním pro snižování vodních ztrát hodlá společnost přihlásit do soutěže o Zlatou medaili.

„Výstava Vodovody a kanalizace je v současné době naší nejvýznamnější prezentační akcí v Česku. Kromě 1. ročníku jsme se zúčastnili všech předcházejících ročníků. Výstava je nadstavbou k naší každodenní práci na trhu. Do Brna zveme naše partnery, představujeme novinky, předáváme technickou dokumentaci, konzultujeme použití výrobků a pod. Jedná se o velmi dobrou příležitost prezentovat pokrok, který společnost každým rokem  v nabídce výrobků  a služeb učiní,“ Richard Koplík, manažer prodeje pro Českou republiku.

Co expozice, to novinka

ASIO, spol. s. r. o. se zabývá čištěním odpadních vod. Ve své expozici představí řadu novinek, například čištění vzduchu (odstranění zápachu) ionizací vzduchu a fotokatalytické odstraňování zápachu. K novým produktům, které představí na veletrhu, patří elektrochemické odstraňování fosforu z odpadních vod, aerobní termofilní stabilizace kalů z čistíren odpadních vod, SFT filtry – zařízení  na separaci, zahuštění a odvodnění kalů z čistíren odpadních vod. „Ekologické veletrhy Brno mají pro nás význam v souvislosti s naší prezentací v oblasti  vodohospodářských firem a místem, kde se můžeme setkat s odborníky z celé Evropy,“ řekl Vratislav  Cibula z oddělení marketingu společnosti.

Společnost Buderus litinové systémy s. r. o. je dodavatelem materiálu z tvárné litiny pro inženýrské sítě. „Od účasti očekáváme nové obchodní kontakty, potažmo nové zákazníky. Naše veškeré zboží a novinky budou představovat a prezentovat naši pracovníci v expozici,“ uvedl Pavel Moucha, finanční ředitel společnosti.

Mezi další významné společnosti, které budou vystavovat na veletrhu patří mimo jiné HK Engineering s.r.o. Jedná se o  je inženýrsko-dodavatelskou společnost specializující se především na generální dodávky, inženýring a kompletace investičních celků a průmyslových zařízení, technologií pro životní prostředí a ekologizaci průmyslových výrob a provozů. Společnost dále nabízí zařízení a technologie pro likvidaci odpadů a ochranu životního prostředí, zejména na ochranu ovzduší. Firma Hobas, která vyrábí a zásobí trhy celého světa potrubními systémy Hobas CC-GRP (odstředivě litý sklolaminát), představí vyspělou výrobní technologii a know-how.   Sain-Gobain trubní systémy, s. r. o. Praha bude vystavovat kompletní systémy pro vodovody a kanalizace. Na veletrhu nebudou dále chybět expozice celosvětově působících firem jako je například Honeywel, HK Engineering nebo P“oyry Environment.     

Martin Lánský, Tel.: 420 541 152 890, Fax: 420 541 152 889, E-mail: mlansky@bvv.cz

www.ekologickeveletrhybrno.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů