Čtvrtek, 28. března 2024

Knauf Insulation spouští kampaň “čas chránit energii”!

Většinu lidí překvapí fakt, že nejvíce celosvětové energie spotřebují budovy
Knauf Insulation spouští kampaň “čas chránit energii”!

Energie je charakteristický problém 21.století. Denně se z médií dovídáme o nárůstu celosvětové spotřeby energie, o omezování zásob plynu a ropy a s tím související nárůst cen za energie. Emise CO2 a skleníkový efekt jako výsledek neustálé spotřeby energie navíc způsobují oteplování planety a klimatické změny.

Většinu lidí překvapí fakt, že nejvíce celosvětové energie spotřebují budovy (kolem 40%) - zejména na vytápění a klimatizaci. Knauf Insulation proto ve střední Evropě zahájil kampaň “čas chránit energii”. Snažíme se tak zvýšit povědomí o finančních úsporách, kterých může být dosaženo zlepšením izolace budov. Finanční úspory dosažené izolací navíc nejen pokryjí, ale i přesáhnou investovanou částku. Takže v průměrné budově se Vám investice vrátí za 2 - 4 roky.

Spotřeba energie v nových členských zemích Evropské unie na metr čtvereční je o 25% vyšší než je celoevropský průměr. Slogan “čas chránit energii” je přeložen do 9 jazyků pro snadnější komunikaci na nových trzích střední a východní Evropy.

Pro zaslání speciálního DVD "čas chránit energii" a firemní brožury prosím kontaktujte Pavlu Porubovou (email title=mailto:pavla.porubova@knaufinsulation.com href="mailto:pavla.porubova@knaufinsulation.com">pavla.porubova@knaufinsulation.com)
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů