Pátek, 19. dubna 2024

Pražské vodárny budou i letos hubit potkany v kanalizaci

Pražské vodárny budou i letos hubit potkany v kanalizaci

Praha - Společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK) bude také letos hubit potkany v kanalizaci. Deratizace se uskuteční od dubna do října a firma na ni vynaloží pět milionů korun, informovala o tom mluvčí PVK Marcela Dvořáková.

Vodárenská společnost použije zhruba 18 tun nástrah. "Celkem bude ošetřeno 18.000 kanalizačních vstupů, což je podobný počet jako loni," uvedla mluvčí.

Kanalizace se deratizuje po celé Praze. Mezi místa, kde je vyšší počet potkanů, patří podle Dvořákové severní část města, konkrétně Ďáblice, Prosek a Kobylisy. Souvisí to s výstavbou nového úseku metra z Ládví do Letňan. Stavební ruch vyhání potkany z kanalizace na povrch.

Mezi oblasti, kde se potkanům daří, patří tradičně také Jižní Město. Lákají je zbytky u popelnic a jídlo rozdrcené v drtičích kuchyňských odpadů.

Souběžně s kanalizací deratizuje firma najatá magistrátem místa na povrchu. Vychází se z harmonogramu, který schvaluje pražská hygienická stanice.

http://www.ceskenoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů