Sobota, 20. dubna 2024

Hotel Adalbert

Hotel Adalbert
Hotel Adalbert byl prvním hotelem v České republice, který získal ekoznačku Evropské unie a spolu s ní také ekoznačku České republiky. Hlavní výhody ekoznačky jsou v dobré image, kterou se hotel jakožto uvědomělý v ekologické problematice prezentuje. Úskalí jsou v prezentaci hotelu jako plnohodnotného hotelu, u něhož komfort neutrpěl ani při ekologických aktivitách. V současné době probíhá v hotelu výzkum, který by měl ozřejmit, do jaké míry hosté slyší na zdůrazňování benefitu ekoznačky.

Na ekologické chování hotelu jsou citlivější především klienti ze skandinávských zemí. Přesto je u jejich hostů problém stanovit hlavní důvod k výběru právě hotelu Adalbert, protože hostům nabízí benefitů více. Bohužel trh jako celek zatím příliš neslyší na tento benefit, proto jej hotel zakomponoval mezi ostatní a bere jej jako významný doplněk portfolia služeb.

Největší a nejrozšířenější marketingovou aktivitou spojenou s ekologickou orientací jsou prezentace na internetu (vlastní web), prezentace na jiných serverech, které zajišťují ubytování, dále pak několik málo reklam v médiích a především dobré PR spojené s udělením ekoznačky. Ekoznačku se hotel snaží umístit, kam to jen jde (vizitky, vytištěný účet, potvrzení rezervace, budova hotelu), na všechny tištěné formy reklamy a samozřejmě také přímo na pokoje.

AUTOR: Filip Kühnel
ředitel hotelu Adalbert
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů