Čtvrtek, 28. března 2024

Toyota již prodala více než milion hybridních aut

Toyota již prodala více než milion hybridních aut
Největší japonská automobilka Toyota Motor již prodala více než milion hybridních vozů. Oznámila to včera firma, která je v této části trhu jasnou jedničkou. Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot. Jsou však dražší než srovnatelné modely s klasickým pohonem.

Celosvětový prodej hybridních automobilů společnosti Toyota na konci května dosáhl 1,047 milionu vozů. Firma prodala téměř 345 000 hybridních automobilů v Japonsku a dalších 702 000 v zahraničí. Vedoucí pozici si v tomto tržním segmentu nadále s velkým náskokem drží model Toyota Prius, jehož prodej se od uvedení na trh v roce 1997 vyšplhal na 757 600 vozů.

Poptávka po hybridních automobilech roste díky stoupajícím cenám ropy a většímu zájmu spotřebitelů o ochranu životního prostředí. "Toyota je v hybridních automobilech jasně napřed," řekl analytik Cujoši Močimaru z Deutsche Securities. Konkurent Honda Motor v úterý oznámil, že kvůli slabé poptávce zastaví výrobu hybridní verze modelu Accord. Bude ale dál vyrábět hybridní verzi sedanu Civic a pracovat na nových hybridních automobilech.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů