Čtvrtek, 18. dubna 2024

PŘÍRODNÍ AMFITEÁTR V DOLNÍCH POČERNICÍCH

Zrekonstruovaný přírodní amfiteátr v Dolních Počernicích je skvělým a neobvyklým místem pro rekreaci a kulturní vyžití nejen místních obyvatel.
PŘÍRODNÍ AMFITEÁTR V DOLNÍCH POČERNICÍCH
V přetechnizovaném a uspěchaném prostředí velkoměsta, jakým je Praha, jeho obyvatelé vyhledávají klidná místa, kde by si mohli od každodenního shonu a starostí odpočinout a odreagovat se. Zrekonstruovaný přírodní amfiteátr v Dolních Počernicích je skvělým a neobvyklým místem pro rekreaci a kulturní vyžití nejen místních obyvatel. Na zajímavosti této přírodní scéně pod širým nebem zasazené do památkově chráněného zámeckého parku přidává i bezprostřední blízkost zámku s krásnou oranžérií, budovy starého pivovaru a přírodní památky Velký Počernický rybník. 

DETAILY PROJEKTU

  • Oficiální název projektu: PŘÍRODNÍ AMFITEÁTR V DOLNÍCH POČERNICÍCH
  • Žadatel: město Praha
  • Výše dotace z EU (tis. Kč): 4 737 000,-
  • Web s dalšími informacemi: www.praha-mesto.cz
  • Vložil:Ivo Vrána

OPERAČNÍ PROGRAM

  • JEDNOTNÝ PROGRAMOVÝ DOKUMENT PRO CÍL 2

REALIZACE PROJEKTU

Hlavní důvody rekonstrukce přírodního amfiteátru v Dolních Počernicích: • vytvoření kvalitních podmínek pro pořádání kulturních a společenských akcí v Dolních Počernicích • zrušení nevyhovujícího pódia a vystavění nové venkovní scény s hledištěm • zlepšení technické vybavenosti amfiteátru • vytvoření příležitosti pro užívání amfiteátru jinými subjekty • zahájení komplexní revitalizace památkově chráněného zámeckého parku Přínosy projektu pro společnost a město Nový amfiteátr je významným příspěvkem k celkové obnově zámeckého parku v Dolních Počernicích a úzce souvisí s budoucím kulturním centrem městských částí Dolní Počernice a Praha 14 budovaném v přilehlém objektu starého zámeckého pivovaru. Tento zajímavý přírodní prostor se díky rekonstrukci stal atraktivnějším také pro zahraniční návštěvníky nejen z Evropy, ale i z celého světa, kteří s oblibou využívají nedalekého kempu mezinárodní úrovně, a jejichž kroky za poznáním Prahy míří velmi často i do Dolních Počernic. Zajímavostí amfiteátru vybudovaného z přírodních materiálů je vodní laguna, která nenásilným způsobem odděluje hlediště od jeviště; příjemnou a kouzelnou atmosféru místa navíc dotvářejí bodová světla, která jsou zabudována v zemi při vstupu do každé řady hlediště. Všem zájemcům se tak nabízí nový zajímavý prostor s kouzelnou duší, který je snadno přístupný i handicapovaným spoluobčanům, a který je ideální pro uspořádání akcí nejrůznějšího charakteru přímo pod širým nebem.

FOTODOKUMENTACE

fotka_12.2.jpgfotka_12.4.jpg

Zdroj: http://www.strukturalni-fondy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů