Sobota, 20. dubna 2024

První ekologické doručování zásilek v ČR

První ekologické doručování zásilek v ČR

PRAHA - DHL Express bude první logistickou společností u nás, která nabízí doručovací služby šetrné k životnímu prostředí. V Praze se objeví v barvách DHL vozidlo na zemní plyn. Jeho hlavními přínosy jsou ohleduplnost k životnímu prostředí a bezpečnost.

DHL Express očekává, že již tento týden bude „ekologicky“ doručena první zásilka. Tato aktivita má prověřit dlouhodobou schopnost vozidel šetrných k životnímu prostředí a postupně nahradit v současnosti používaný vozový park DHL Express.

Nové vozidlo se bude několik měsíců testovat v provozu v plném zatížení.Vrámci toho bude také ověřována funkčnost dostupných plnících stanic a jejich rozmístění s ohledem na kratší dojezd těchto vozidel. Jejich využívání nesmí negativně ovlivnit kvalitu poskytovaných služeb.

„Možností využívat ekologičtější přepravu zásilek vycházíme vstříc zákazníkům, kteří dávají přednost službám šetrným k životnímu prostředí. Naší strategií je neustále hledat nová opatření, která nám umožní být ohleduplnější k životnímu prostředí. Jde nejen o dlouhodobý rozvoj naší společnosti, ale především o obecnou udržitelnost rozvoje pro současné i budoucí generace,“ řekl generální ředitel DHL Express v ČR Jiří Stojar.

http://www.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů