Čtvrtek, 28. března 2024

Kia připravuje celou řadu ekologických vozů

Kia připravuje celou řadu ekologických vozů

Jihokorejská automobilka Kia prohlásila, že v roce 2009 plánuje do Evropy přijet s řadou ekologických a šetrných modelů. Hlavní roli v jejím „eko programu“ bude hrát model cee´d, který si již teď získává mnoho oblíbenců.

Připomeňme jen, že ekologický cee´d stihla Kia již představit, a to na nedávném frankfurtském autosalonu. Vůz má pod kapotou speciálně upravený diesel 1,6 CRDi, který je oproti běžné verzi o 17% ekonomičtější a o 8,4 % šetrnější k životnímu prostředí. Nabízen bude ve dvou verzích se třemi i pěti dveřmi a svým zákazníkům slibuje velice nízkou průměrnou spotřebu, která činí jenom 3,9 l nafty na 100 km. 

Mezi další úpravy zvyšující šetrnost patří i systém stop&start nebo systém regenerativního brždění. Podobných ekologických modifikací by se však měli dočkat i další modely tohoto jihokorejského výrobce, jako například Rio nebo Magentis. Celá řada ekologických vozů by se měla k evropským prodejcům dostat již za dva roky.

Kia_eco_ceed.jpg
Kia eco cee`d

http://www.autorevue.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů