Čtvrtek, 25. dubna 2024

Studentská soutěž Designem proti kožešinám zná své vítěze!

Studentská soutěž Designem proti kožešinám zná své vítěze!

Evropské kolo mezinárodní výtvarné soutěže pro studenty Design Against Fur má své vítěze! Na prvním místě se umístila Harmony Gricini (Saint Luc Tournai, Belgie), na druhém Katja Aalto (EVTEK Design Institut, Finsko). Třetí místo pak za svůj návrh získala skupinka italských studentů: Daria Paraboni, Helga Pellegrini, Benedetta Lucca (Accademia di Comunicazione, Milán).
Porota ve složení Harry Barlow (ředitel speciální reklamní agentury pro neziskový sektor a poradce starosty města Londýna), Rhiannon James
(Design & Art Direction), Shelly Vella (Fashion Director, časopis Cosmopolitan), Lee Ellis (Graphic Design Konsultant), Fiona Brown (Persula Foundation) udělila ještě 9 speciálních vyznamenání a 14 vyznamenání. Mezi takto oceněnými studenty byli i Češi, a sice Věra Maštalířová (Vyšší Odborná Škola a Střední Umělecká Škola Václava Hollara, Praha), která získala speciální ocenění, a Lukáš Malák (Vyšší Odborná Škola Grafická, Jihlava) obdržel vyznamenání.
V letošním roce se soutěžilo v následujících regionech: Evropa, Kanada, Rusko, Velká Británie a Irsko, USA, Austrálie a Čína. Vítězné plakáty všech regionálních kol naleznete na www.inFURmation.com.
Soutěž Designem proti kožešinám (Design Against Fur) každoročně pořádá Fur Free Alliance (koalice organizací na ochranu kožešinových zvířat) ve spolupráci se Svobodou zvířat, organizací na ochranu zvířat. Úkolem studentů je vytvořit návrh plakátu pro mezinárodní kampaň na pomoc kožešinovým zvířatům. Tématem ročníku 2007 se stalo motto „Fashion Victims“ (oběti módy). „Letošní soutěž zaznamenala u studentů obrovský úspěch. Obdrželi jsme přes 170 registrací od studentů z celé České republiky, což je téměř třikrát více než v loňském roce. Vítězům a vyznamenaným gratulujeme!“ říká Lucie Slabá, koordinátorka soutěže DAF pro ČR, a dodává: „Tím však letošní soutěž ještě nekončí. Celkového vítěze DAF2007 (Grand Prize Winter) vyberou členské organizace Fur Free Alliance a jeho jméno zveřejníme v průběhu září 2007.“
V listopadu 2007 pak proběhne tzv. People´s Choice Award, ve kterém pro svého favorita hlasuje veřejnost z celého světa.
„Dále ještě připravujeme zcela nové internetové stránky soutěže Design Against Fur, na kterých naleznete mimojiné třeba internetovou galerii, ve které budete moci shlédnout všechny návrhy českých studentů. Nové stránky by měly být zprovozněny v průběhu letních prázdnin.“ upřesňuje Lucie Slabá.
„Ročník 2007 zakončíme na podzim vyhlášením vítěze českého kola DAF ve spolupráci s reklamní agenturou Publicis, jejíž odborní porotci vítěze vyberou.“ doplňuje Lucie Slabá.
Na podzim zahájí FFA a Svoboda zvířat nový ročník soutěže Design Against Fur 2008.
Více informací naleznete na www.svobodazvirat.cz nebo www.inFURmation.com. Máte-li jakékoli dotazy či připomínky, neváhejte se prosím obrátit na: lucie.slaba@svobodazvirat.cz nebo na telefon: 736766188.

Bc. Lucie Slabá, koordinátorka soutěže DAF pro ČR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů