Středa, 24. dubna 2024

Lesy ČR budou mít nového generálního ředitele, stane se jím Novák

Lesy ČR budou mít nového generálního ředitele, stane se jím Novák

Dosavadní ředitel Správy Krkonošského národního parku Jiří Novák bude podle serveru Euro OnLine novým generálním ředitelem státního podniku Lesy ČR (LČR).

Novák podle serveru přišel s koncepcí decentralizace hospodaření ve státních lesích. LČR od 15. října, kdy rezignoval generální ředitel Jiří Holický, dočasně řídí Vladimír Dolejský. Ten za dobu svého působení provedl personální změny na pozicích ekonomické ředitelky a obchodního ředitele. Poslední oznámenou změnou byl nástup Reného Binara, který byl pověřen řízením obchodního úseku.

Do užšího výběru z původní přihlášené osmnáctky postoupili podle dřívějších informací vedle Nováka současný pověřený šéf LČR Vladimír Dolejský, bývalý děkan brněnské lesnické fakulty Ladislav Slonek a ředitel Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Jaromír Vašíček. Ministr zemědělství Petr Gandalovič jména kandidátů tajil, stejně jako jejich koncepce.

Novák je absolventem střední lesnické školy v Trutnově, poté vystudoval lesnickou a dřevařskou fakultu na Mendelově zemědělské univerzitě v Brně.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů