Čtvrtek, 18. dubna 2024

Konference Biopotraviny ve veřejném stravování představí zkušenosti z Evropy

Konference přivítá opravdové experty s mnohaletými zkušenostmi při zavádění produktů ekologického zemědělství do veřejného stravování.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování představí zkušenosti z Evropy

Brno, 7.1.2008 - Součástí doprovodného programu veletrhu SALIMA 2008 bude mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování s názvem „Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři“. Konference proběhne 5. března 2008 a jejím cílem je podpořit zavádění a používání biopotravin ve veřejném sektoru s důrazem na školní a nemocniční stravování.

Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin. Na konferenci se sejdou významní mezinárodní odborníci, kteří přednesou příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování.

Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování. Bude se zabývat výhodami, které biopotraviny přinášejí pro zdraví veřejnosti, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky.

Konference přivítá opravdové experty s mnohaletými zkušenostmi při zavádění produktů ekologického zemědělství do veřejného stravování.

Paní Silvana Sari, vedoucí oddělení vzdělávání na římském magistrátu, se podělí o své zkušenosti při zavádění biopotravin do školního stravování v Římě. V hlavním italském městě se pro tamní školáky denně vaří na 150 000 jídel z biosurovin.

Jaké úspěchy mají se zaváděním biopotravin do škol, nemocnic a domovů důchodců u našich jižních sousedů se pochlubí paní Rosemarie Zehetgruber z Rakouska.

Joanna Collins představí účastníkům projekt Food for Life, který se ve Velké Británii snaží podpořit používání místních a ekologických potravin ve školách.

Biopotraviny od místních ekozemědělců si mohou vychutnávat i pacienti Královské nemocnici v britském Cornwallu. Jak se to podařilo na konferenci přednese vedoucí projektu Roy Heath.

V Německu již funguje více než 1 500 velkokuchyní, certifikovaných pro podávání bio jídel. Rainer Roehl představí výhody a výzvy tohoto velkého projektu, podporovaného německou vládou.

Účastníci konference se ale mohou těšit na další příklady z Rakouska, Německa, Itálie, Velké Británie a Dánska.

Jednodenní konference je určena profesionálům i státním úředníkům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin. Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání a budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.

Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předním šéfkuchařem a navštívit mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA – největší středoevropské setkání odborníků z potravinářské branže.

Více informací a registrace je možná na www.salima.eu.

Další informace:

Tom Václavík, Tel: 541 263 456, 776 760 700, tom@greenmarketing.cz

Základní informace o konferenci

Biopotraviny ve veřejném stravování - Zdraví a udržitelnost na talíři

Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování

součást doprovodného programu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA 2008

5.března 2008, 9.00 – 15.45 hod

Výstaviště Brno, pavilon E, sál tiskového střediska

S účastí:           IFOAM - International Federation of Organic Agriculture Movements

Partneři:           Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR

                        Jihomoravský kraj

                        Statutární město Brno

Garant odborného programu: Mgr. Tomáš Václavík - Green Marketing

Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s., kontakt: Ing. Eliška Ondráčková, tel: 420 541 152 530, email: eondrackova@bvv.cz, www.salima.eu
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů