Pátek, 29. března 2024

Výstavba protihlukové stěny opět odložena

Výstavba protihlukové stěny opět odložena

Opět naprázdno vyzněla snaha města Velké Meziříčí o vybudování protihlukové stěny u dálnice D1 ve východní části města. Na dopis adresovaný ministru dopravy Ing. Aleši Řebíčkovi ve věci prověření situace v přípravě výstavby této po léta slibované, dosud však nerealizované akce, došla minulý týden odpověď od náměstka ministra dopravy Jiřího Hodače.
V dopise se uvádí, že ministerstvo děkuje městu Velké Meziříčí za vstřícný postoj v minulém roce, kdy jsme vyhověli požadavku Ředitelství silnic a dálnic ČR a odložili rekonstrukci ulice Novosady z důvodu zajištění objízdné trasy při provádění oprav dálničního mostu Vysočina nad Velkým Meziříčím.

I přes tento oceňovaný přístup města se však nepodařilo realizaci východního úseku protihlukové stěny zařadit do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2008. Důvodem je údajně velké množství obdobně postižených lokalit a omezené množství finančních prostředků ve jmenovaném rozpočtu.

Dále v dopisu pan náměstek Jiří Hodač uvádí, že v rámci rekonstrukce vozovky dálnice D1 v předmětném úseku bude v příštím roce upravena délka a šířka odbočovacího pruhu v mimoúrovňové křižovatce Velké Meziříčí – východ a následně bude tedy možné protihlukovou stěnu realizovat již podél nové hrany zpevněných ploch dálnice.

Závěrem vyjadřuje pan náměstek Jiří Hodač přesvědčení, že se podaří stavbu protihlukové stěny Velké Meziříčí – východ zařadit do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury vroce 2009.

Ing. František Bradáč, starosta

http://www.i-zdarsko.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů