Pátek, 29. března 2024

Tak to ne, přátelé!“ zní letošní téma soutěže Máme rádi přírodu

Tak to ne, přátelé!“ zní letošní téma soutěže Máme rádi přírodu
Hnutí Brontosaurus vyhlašuje 14. ročník celostátní výtvarné, literární a foto-grafické soutěže Máme rádi přírodu.

Soutěž má zájemce inspirovat k zamyšlení nad vztahem člověka a přírody v nejrůznějších úhlech pohledu. Zapojit se mohou děti z mateřských i základních škol, středoškoláci i dospělí.

Každým rokem přichází do soutěže Máme rádi přírodu množství překrásných prací k různým tématům. Návštěvníky četných výstav určitě zaujali díla na témata Kouzlo chvíle a místa, Život a živly, Lidé v magii přírody atd. Je krásné, že děti i v dnešní době baví tvořit a to i dílka s tématem ochrany přírody.

Právě kvůli tomu se také pořadatelé každoročně snaží všem autorům jednotlivě poděkovat a oslovit je s další nabídkou aktivit.

Letošní téma se trochu liší od duchu námětů předchozích. Mladičké tvůrce by mělo navést k tomu, aby se dívali kolem sebe a všímali si, co vše člověk udělal špatně a jak by se chyby daly napravit. K zamyšlení nad tím, jaký má člověk vliv na přírodu.

Soutěže Máme rádi přírodu se může zúčastnit kdokoliv, kdo rád kreslí, fotí či literárně tvoří a není mu lhostejný vztah člověka a přírody.

Zájemci v zadání naleznou množství podtémat, které jsou blízké jednotlivým věkovým kategoriím. Například naši nejmenší se vyřádí při kreslení a modelování zvířátek a kytiček, ti starší se mohou zamýšlet nad vším, co člověk během svého života vymyslel, vyprodukoval a ti ještě starší mohou fotit všechny ty „nepěkné“ věci kolem nás. Věříme, že každý si najde to své téma.

Uzávěrka soutěže je 11. dubna 2008. Výsledky budou vyhlášeny v první májový den. Vítězné výtvarné práce vystavíme na různých místech (Hodonín, Mikulčice, Brno a další), literární dílka budou publikovány v tisku. Na vítěze čekají pěkné a zajímavé ceny. Těšíme se na vaše práce.

informace a zadání kategorií:
web: brdo.brontosaurus.cz

Kontaktní osoba: Dalimil Toman, tel. 605 763 112, 544 215 585
email: mrp.brdo@seznam.cz


Kontakt na pořadatele:
Hnutí Brontosaurus a BRĎO Vlkani
Hvězdová 10, Brno, 602 00
email: sekce.brdo@seznam.cz
web:www.brontosaurus.cz

Důležité termíny: uzávěrka soutěže – 11.4. 2008, vyhlášení výsledků – 1.5. 2008
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů