Čtvrtek, 25. dubna 2024

V čem byla letošní Infotherma výjimečná?

Více než 22 tisíc návštěvníků si nenechalo ujít 15. ročník výstavy Infotherma, která se uskutečnila letos v lednu na výstavišti Černá louka.
V čem byla letošní Infotherma výjimečná?

Zúčastnilo se jí celkem 322 vystavovatelů, kteří přišli s nabídkou jak vytápět rodinné, obytné i firemní domy úsporně a přitom s využitím ušlechtilých paliv, která neškodí životnímu prostředí. Jak sdělil Ing. Libor Kostelný, ředitel Infothermy, účast na letošní výstavě organizátoři nabízeli zejména těm firmám, o nichž věděli, že mohou do Ostravy přijet s novinkami ve svém oboru. "Opravdu byl zájem o prezentaci tak vysoký, že jsme si mohli vystavovatele vybírat," podotkl Libor Kostelný. "Letošní Infotherma byla výjimečná zejména v rozsáhlém poradenství a doprovodném programu. Ve vstupní části pavilonu jsme dali prostor nekomerční expozici To nejlepší z roku 2007, kde se prezentovalo 65 domácích a zahraničních firem. Odborníci z vysokých škol, vývojových pracovišť a podniků představili nové výsledky ve vědě a výzkumu i konečné výrobky z oblasti vytápění."

Velký zájem návštěvníků byl také o poradenské kluby, semináře a konference za účasti předních projektantů, konstruktérů, vývojových pracovníků a dalších expertů.

Na Infothermě byly rovněž vyhlášeny výsledky Solární ligy ČR za rok 2007. Vítězem hlavní kategorie se stala Rusava na Kroměřížsku, která provozuje 550 metrů čtverečních solární plochy na tamním koupališti. Druhé a třetí místo obsadily Boží Dar a Pístina. V kategorii obcí do 50 tisíc obyvatel zvítězily Dubňany a mezi městy s více než 50 tisíci obyvateli se jako první umístila Ostrava.

Zúčastnil se i EnviWeb, byť jen symbolicky prostřednictvím posteru..

a svých redaktorů (všichni jsme mu říkali neolizuj zábradlí..).

Zdroj: Moderní obec (foto EnviWeb)

Zdroj:Mělnický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů