Sobota, 20. dubna 2024

Voda z kohoutku je v kurzu

Voda z kohoutku je v kurzu

Společnost Veolia Voda vstoupila po Novém roce do outdooru, kde pokračuje v podpoře konzumace "kohoutkové vody". Chytá se tak světových trendů.

Tlak na pití vody z kohoutku a odvracení se od balených vod se stupňuje po celém světě, zvláště po loňských aférách Coca-Coly a PepsiCo, kdy výrobci pod značkou "pramenité" vody Dasani a Aquafina prodávali vodu z vodovodu. Současná outdoorová komunikace společnosti Veolia Voda na tento trend včas navázala, navíc se hezky sešla s iniciativou londýnského starosty Kena Livingstona, který minulý týden doporučil Londýňanům, aby v restauracích pili vodu z kohoutku, nikoliv balenou.

Vizuály komunikující kvalitu vody z kohoutku se objevují v centrech měst a v oblastech s vysokou koncentrací obyvatel, jako jsou sídliště. Kampaň tak znatelně rozšiřuje zásah, přičemž navazuje na loňské aktivity, které s podporou pití vody z kohoutku začaly poprvé. "V létě jsme spustili tiskovou a internetovou reklamu se skleněnou lahví. Byla to recese, každý ví, že voda z vodovodu žádný obal nemá ani nepotřebuje. Výsledek této kampaně byl nad očekávání úspěšný," říká Marcela Dvořáková, zástupkyně ředitelky komunikace a marketingu Veolia Voda. Kromě ATL komunikace vyrazila společnost v loňském roce i do ulic. Při informační aktivitě "vodní bar" probíhaly ochutnávky kohoutkové vody, rozdávaly se letáčky a soutěžilo se s dětmi.

Zřejmě se tak i nadále posílí trend, kdy stále více lidí pije vodu z kohoutku. "Podle posledního průzkumu agentury Ipsos Tambor odpovědělo přes 70 % respondentů, že používá vodu z kohoutku na pití. Lidé si tím uvědomují, že jejím pitím přispívají ke zlepšování životního prostředí, je to 'trendy a zároveň normální'," dodává Dvořáková. Podle podzimního on-line průzkumu TNS-Aisa vy-pije Čech průměrně 15 litrů vody z vodovodu za rok, přičemž v porovnání s rokem 2006 se výrazně zvýšila spotřeba vody z vodovodu na úkor minerálních a pra-menitých vod (viz M&M 42/2007).

Již v předešlé outdoorové kampani komunikovala Veolia Voda aspekt nízké ceny, 0,05 korun za litr. Udeřila tím na citlivou stru-nu peněženek spotřebitelů, kteří se musejí vyrovnávat s neustálým zdražováním. Je potom otázka, zda za trendem obliby kohoutkové vo-dy nestojí spíše finanční otázka, než "ekologický" trend a komunikace vodáren. Ovšem ve výsledku je to nakonec jedno.

AUTOR: Veronika Bartošová

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů