Čtvrtek, 28. března 2024

Sprinter roku - soutěž pro aktivní města v rozvoji cyklistiky

Sprinter roku - soutěž pro aktivní města v rozvoji cyklistiky
Společnost Unilever vyhlašuje první ročník celonárodní soutěže měst a obcí. Vítězem se stane město, které v posledních dvou letech nejvíce podpořilo cykloturistiku a cyklistickou dopravu.

Do soutěže pro města a obce Unilever Sprinter roku 2008 se mohou přihlásit všechna česká a moravská města do 80 000 obyvatel, která se cíleně věnují rozvoji cyklistiky a cykloturistiky. „Cílem celostátní soutěže Unilever Sprinter roku je podpořit města, která rozvíjejí možnosti aktivního trávení volného času a bezpečnou dopravu svých obyvatel na kole. Přitom hodnotíme nárůst v posledním roce a ne absolutní objem,“ říká Jaroslav Martinek z Centra dopravního výzkumu, který je členem poroty.

V porotě dále zasednou zástupci Státního fondu dopravní infrastruktury, Národní sítě zdravých měst, agentury CzechTourism, Nadace Partnerství a serveru NaKole.cz. Tři nejlepší z přihlášených měst či obcí budou odměněni finanční částkou 100 000, 65 000 a 45 000 Kč, která bude určena na další rozvoj cyklistiky a cykloturistiky ve městě a jeho okolí. Města se mohou přihlásit do 31. května, vyhlášení výsledků soutěže proběhne v červenci 2008.

„Společnost Unilever přišla s myšlenkou soutěže v rámci své strategie Vitalita. Podpoře cyklistické infrastruktury a kampaním na propagaci cykloturistiky se společnost věnuje už čtvrtým rokem,“ říká Andrea Jandová, tisková mluvčí společnosti Unilever.

Další informace:
Pravidla soutěže Sprinter roku

Redakce NaKole.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů