Pátek, 19. dubna 2024

V Brně byly vyhlášeny výsledky ekologické soutěže CO2 Vy na to?

V Brně byly vyhlášeny výsledky ekologické soutěže CO2 Vy na to?
Brno – Vítězné projekty soutěže CO2 Vy na to? byly vyhlášeny v Brně. Tématem byl návrh opatření, které by snížilo emise CO2 v běžném životě. Na prvním místě se umístil projekt studentů VŠE v Praze, kteří navrhli, jak ekologicky šetrně provozovat kampus této školy.


Finanční odměnu výherci použijí na realizaci svých projektů

Tři vítězné práce byly vyhlášeny 27. března na mezinárodní konferenci o změnách klimatu v Brně, která se konala pod záštitou ministra životního prostředí Martina Bursíka. Do soutěže se zapojilo dvacet dva projektů. Komise hodnotila především realizovatelnost a originalitu návrhů. Vítězové si rozdělili celkem 150 tisíc korun, které využijí na uskutečnění projektů. Zbylé peníze dostanou jako odměnu.

Význam soutěže ocenila i studentka žurnalistiky Jarka, která pro Studentské městečko.cz uvedla: „Myslím, že je dobré pořádat  takové soutěže. Emise (nejen) CO2 jsou bez diskuzí problém, který je třeba řešit, a navíc mají studenti možnost se realizovat a zapojit se do řešení ekologických problémů."
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů