Čtvrtek, 28. března 2024

Vodní kámen – ráj pro bakterie

Vodní kámen – ráj pro bakterie

Sužuje vodní kámen vaši domácnost? Hledejte příčinu u zdroje! Nyní máte možnost si jednoduše ověřit, proč tomu tak je u vás doma.

Proč vzniká vodní kámen?
Hnědavý, nehezký povlak, který se usazuje na stěnách toalet, vadí snad každému. Vodní kámen. Toaleta je běžným místem jeho výskytu, a to zejména pod okrajem záchodové mísy a pod vodní hladinou.

Vodní kámen vzniká uvolněním minerálů z vody, které se do ní dostávají při její cestě ze spodních vrstev na povrch, a to zejména soli vápníku a hořčíku.

Místo vzniku vodního kamene a souvislost s tvrdostí vody
Usazování vápenatých a hořečnatých solí způsobuje tvorbu vodního kamene, a to na každém vlhkém povrchu. Dochází k tomu jednak v důsledku odpařování vody a také s rostoucí tvrdostí vody; vodní kámen se totiž nejčastěji vyskytuje v oblastech, kde je voda tvrdá.

Tvrdost vody představuje významný podíl její mineralizace, nikdy však nebyla jednotně definována. Obecně se tvrdostí vody rozumí obsah vápníku a hořčíku ve vodě.

Vliv vodního kamene na naše zdraví
Vodní kámen toaletě nesluší, navíc vytváří ideální prostředí pro množení bakterií a virů, které nám mohou způsobit různá infekční onemocnění. Z těchto důvodů je nezbytná pravidelná a důkladná údržba citlivých povrchů.

Jak bojovat proti vodnímu kameni
Jedním z účinných pomocníků je Domestos Žádný vodní kámen, výrobek, jenž odstraňuje zašlý vodní kámen v toaletě a ničí v něm se vyskytující bakterie. Je až 3x hustější než běžné odstraňovače vodního kamene. Díky svým unikátním fyzikálním vlastnostem se udrží dlouho i na svislém povrchu, dokonce i pod vodní hladinou.

Tvrdost vody u vás doma
Navštivte interaktivní webové stránky zadnyvodnikamen.cz a zadejte PSČ vašeho bydliště. Na satelitní mapě se přiblíží vybraná oblast a současně s ní také informace o tvrdosti vody.

Zájemcům, kteří zavolají na Unilever infolinku 844 222 844, bude bezplatně poslán testovací proužek tvrdosti vody. Nabídka platí do vyčerpání zásob.

Používejte dezinfekční přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

http://www.tvujdum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů