Čtvrtek, 18. dubna 2024

Protihlukové panely z recyklovaného plastu - elegantní řešení problémů hluku

Panely jsou schopny nahradit podobné výrobky z neobnovitelných zdrojů
Protihlukové panely z recyklovaného plastu - elegantní řešení problémů hluku
  • Protihlukové panely DSH/plast byly vyvinuty společností MOSEV plast s.r.o. přímo pro dopravní sektor.plast.cz/wpimages/panely/Havl_76.jpg" width=200 align=right vspace=10 border=0>

  • Protihlukové panely jsou vyrobeny z materiálu „REPLAST“ (recyklovaný plast). Ten je získán recyklací odpadních směsných plastů získaných převážně z komunálního odpadu a svými vlastnostmi se blíží vlastnostem HD-PE. Panel je po dožití opětovně recyklovatelný.

  • Panely jsou dodávány ve variantách, které odpovídají výši požadavků moderního zákazníka kladených hlavně na zjednodušení montáže, stabilitu, funkčnost, kvalitu, etická a ekologická hlediska.

  • Panely splňují velmi náročné požadavky použití  v těžkých  klimatických podmínkách. Jsou dostatečně odolné proti povětrnostním vlivům, jsou  nenasákavé, jsou odolné vůči kyselinám a solím. Splňují  požárně-technické parametry, hygienickou nezávadnost aj. Výrobky jsou opatřeny atesy  výše uvedených vlastností.plast.cz/wpimages/panely/Lensedly_37.jpg" width=200 align=right vspace=10 border=0>

  • Panely jsou schopny nahradit podobné výrobky z neobnovitelných zdrojů  (betonu, dřeva, skla či cihel) a v mnoha případech mají vlastnosti lepší.

  • Účelné je použití výrobků všude tam, kde je požadována dlouhodobá  životnost (více jak 25 let)  bez nutnosti údržby nebo tam, kde je při montáži významnou složkou manipulace s  materiálem.

  • Výroba panelů je enviromentálním přínosem pro celou společnost  zpracovává se odpadová surovina, neobnovitelné zdroje se nespotřebovávají.

  • výhody systému DSH/plast:
    • Poměrně malá hmotnost pohltivých panelů DSH plast umožňuje snadnou manipulaci při přepravě i montáži. 240 m2 plochy stěny lze jednorázově přepravit kamionem na místo stavby a za pomoci speciálního manipulačního přípravku a 4 pracovníků během 5 hodin osadit. Zapůjčení speciálního manipulačního prostředku je součástí nabídkové ceny, stejně jako poradenství při usazení panelů.

    • Díky samomazné vlastnosti plastu je zasouvání pohltivých i odrazivých panelů do stojin velmi rychlé a snadné (v případě HEB/A 160 není nutno dodatečné svislé těsnění). Spáry mezi jednotlivými panely i mezi soklovým a plastovým panelem je nutno těsnit pryžovým těsněním, které je započítáno v nabídkové ceny.

    • ZDROJ: Mosev plast, kráceno 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů