Čtvrtek, 28. března 2024

Den otevřených dveří národní přírodní rezervace Králický Sněžník

Den otevřených dveří národní přírodní rezervace Králický Sněžník

Během celodenního turistického výletu budete seznámeni s přírodou, důvody ochrany a s ochrannými podmínkami NPR Králický Sněžník. Zasvěcené informace a odpovědi na Vaše dotazy Vám poskytnou přizvaní odborníci (zoolog, botanik, geolog, fotograf přírody, lesníci, strážci přírody), kteří Vás budou očekávat u hranic rezervace na tzv. odpočívadle s lavičkami, cca 600 m od lovecké chaty Vilemína.

Vrchol Králického Sněžníku může každý zdolat po turistické značce samostatně (dle počasí, fyzických možností apod.). Úspěšní borci se na vrcholu mohou těšit na malé překvapení. Na informačním středisku u parkoviště v Dolní Moravě si prohlédnete malou výstavu fotografií z NPR Králický Sněžník. Zájemce o dosažení vrcholu dopravíme až k hranicím rezervace, méně zdatní mohou jít pěšky údolím Moravy po žluté turistické značce až k hranici rezervace, kde bude převážná většina odborníků, a pak se vrátit na parkoviště v Dolní Moravě.

Pro velký počet zájemců (základní školy v Králíkách) bude zajištěna kyvadlová doprava autobusu mezi Králíky a Dolní Moravou v době od 8.00 do 10.00 hodin. Předpokládané ukončení : odvoz z parkoviště v Dolní Moravě do Králík bude zajištěno opět kyvadlovou dopravou v době od 14.00 do 18.00 hodin. Po dohodě bude možný odvoz i z točny v Horní Lipce (červená turistická značka) do Králík.

V případě špatného počasí bude program upraven - informace budou podávány u odjezdu autobusu z Králík a na parkovišti v Dolní Moravě. Vezměte si s sebou svačinu, vhodnou a pohodlnou obuv do terénu, vhodné oblečení a hlavně dobrou náladu.

Pořadatelé: Společnost přátel přírodě blízkého lesa, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Krajské středisko Pardubice, Správa CHKO Jeseníky LČR, s.p. Lesní správa Hanušovice, Městské muzeum Králíky, Horská služba oblast Jeseníky, okrsek Horní Morava, Krajský úřad Pardubického kraje.

  • čt 29.5.2008 8:00 - 18:00
Den otevřených dveří národní přírodní rezervace Králický Sněžník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů