Čtvrtek, 28. března 2024

Výsledky soutěže doktorandských a diplomových prací Cena ČEZ 2007

Výsledky soutěže doktorandských a diplomových prací Cena ČEZ 2007
"Společnost ČEZ provozuje elektrárny, distribuční sítě, obchoduje s elektřinou a vedlejšími energetickými produkty a všechny tyto činnosti spotřebují mnoho energie - totiž té lidské," řekla na úvod slavnostního předávání Ceny ČEZ v Betlémské kapli Hana Krbcová, ředitelka sekce Lidské zdroje Skupiny ČEZ. "Proto potřebujeme lidské síly, techniky, inženýry, zkrátka dostatek nových pracovníků do energetiky, která je oborem budoucnosti. Proto vyhledáváme a podporujeme talentované studenty a pořádáme tuto soutěž."

V jubilejním 10. ročníku se utkali nejlepší studenti a inženýři v soutěži diplomových a doktorandských prací Cena ČEZ. V oborech "výrobní zdroje elektrické energie", "přenos a akumulace elektrické energie" a "užití elektrické energie" letos soutěžilo celkem 19 diplomantů a doktorandů, jejichž práce byly na domovských katedrách technických vysokých škol hodnocené známkou výborně. Porota složená z pedagogů vysokých škol a z odborníků hodnotila přihlášené práce podle těchto kritérií: novost a originalita přístupu k řešení, vědecký způsob řešení, formulace problému, metodický postup při zpracování a formální úroveň řešení.

Vítězem v soutěži diplomových prací se stal Jan Šefránek z ČVUT s prací "Kvalita elektrické energie v distribučních soustavách", druhou cenu získal Petr Ošlejšek z ČVUT za "Technicko-ekonomické porovnání variant rekonstrukce parní elektrárny", zvláštní cenu od poroty obdržel Jaromír Bok z VUT Brno za práci "Návrh teplárenského zdroje na biomasu". Vítězem v kategorii doktorandských prací je doktorand z PřF UK Jakub Reiter s prací "Nové elektrolyty pro moderní elektrochemické aplikace", druhou cenu si odnesl Ing. Michal Hoznedl ze ZČU Plzeň za práci "Difuzorová proudění".
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů