Sobota, 20. dubna 2024

Opakovaně použitelná plombovací objímka

Opakovaně použitelná plombovací objímka

Plombovací objímka DUPLO je určena k zajištění jakéhokoliv potrubního spojení provedeného instalatérským šroubením proti neoprávněné manipulaci. Nejběžněji se používá pro ochranu připojených měřidel médií - vody a plynu. Cílem instalace plombovací objímky je jednoznačně prokázat neoprávněnou manipulaci s potrubními spoji.

Objímka  byla konstruována na základě připomínek z provozu: ulehčení montáže a zvláště demontáže a také s cílem odstranit známé způsoby překonání objímek, vyskytujících se u objímek jiných výrobců.

 Zlepšení konstrukčního řešení spočívá v odstranění pantu a použitím dvou stejných plombovacích kolíků. Objímka  je také oproti jiným výrobcům užší a je vhodná i do těch míst, kde pro širší objímky není dostatek místa.

Při montáži a zejména demontáži objímky není třeba použít nástroj (zejména hasák) a tím se šetří nejen objímka, která je tak použitelná opakovaně, ale je ochráněn i měřící přístroj před poškozením.

 Plombovací objímka je tvořena ze čtyř dílů. Prvními dvěma díly jsou dvě zrcadlově identické části těla objímky, které se jednoduchým způsobem složí do kruhového tvaru a druhými dvěma díly jsou dva plombovací kolíky ve tvaru šipky. Použitým materiálem je polypropylen, jehož hlavními vlastnostmi jsou pevnost a nerozbitnost při manipulaci s nářadím a odolnost při velkém rozpětí teplot, chemická odolnost a velmi obtížná lepitelnost. Základními barvami jsou modrá a červená, jiné barvy jsou možné po vzájemné dohodě.

 

ZDROJ: SSB servis systém Brno

 

 

                                           

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů