Čtvrtek, 28. března 2024

Praha přispěla na Dům ochránců přírody 8,5 mil.

Praha přispěla na Dům ochránců přírody 8,5 mil.
Zastupitelstvo města tento týden schválilo dar 8,5 milionu korun Českému svazu ochránců přírody na Dům ochránců přírody v Praze. Přítomný předseda svazu Libor Ambrozek poděkoval za podporu města projektu, který rozšíří záběr činnosti této nevládní organizace a bude sloužit zejména Pražanům.

"Český svaz ochránců považujeme za významného partnera v oblasti životního prostředí, která je jednou z našich priorit," řekl primátor Pavel Bém, na jehož návrh Rada Prahy zastupitelstvu doporučila finanční prostředky na tento účel uvolnit. Podle něj má metropole v oblasti environmentální osvěty a vzdělávání co dohánět, v Praze totiž zatím ekocentrum, jakých mají ochránci přírody již více než 40 v různých místech v republice, chybělo.

Jak uvedl Libor Ambrozek, Dům ochránců přírody má být především osvětovým a poradenským střediskem, které nabídne přednášky, pořady, workshopy, výstavy a další vzdělávací akce. Zároveň zde má být odborná knihovna, která bude k dispozici jak odborné, tak laické veřejnosti. "Dar Prahy umožní Českému svazu ochránců přírody významně rozšířit činnost a nabídnout služby nejširší veřejnosti," zdůraznil Ambrozek v poděkování za podporu města.

Vydavatel: Ochrana obyvatel
Redaktor: Kateřina Bouda Kašparová
Telefon: 420 733 112 112
e-mail: kasparova@ochranaobyvatel.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů