Čtvrtek, 28. března 2024

Zpráva o stavu vodního hospodářství ČR v roce 2007

Modrá zpráva 2007 poskytuje souhrnný přehled o všech důležitých činnostech zahrnovaných do systému vodního hospodářství
Zpráva o stavu vodního hospodářství ČR v roce 2007
Zpráva o stavu vodního hospodářství ČR v roce 2007, zkráceně „Modrá zpráva 2007“, kterou vládě předkládá ministerstvo zemědělství spolu s ministerstvem životního prostředí, navazuje na zprávy za léta 1997 až 2006. a přináší souhrnné informace o vodním hospodářství jak pro odborníky z oblasti vodního hospodářství, tak i širokou laickou veřejnost.
 
Modrá zpráva 2007 poskytuje souhrnný přehled o všech důležitých činnostech zahrnovaných do systému vodního hospodářství a podává řadu konkrétních informací o hospodaření s vodou a využívání vodních zdrojů. Zároveň shrnuje i jakost vody a například i protipovodňovou ochranu.
 
V případě protipovodňových opatření zpráva konstatuje, že v roce 2007 bylo rozestavěno 10 investičních staveb protipovodňových opatření s retencí, 72 investičních staveb protipovodňových opatření podél vodních toků, 4 investiční stavby pro zvyšování bezpečnosti vodních děl a dokončeno 57 vymezení záplavových území a studií odtokových poměrů. Tyto akce představují celkem objem téměř 200 mil. Kč. „Objem využitých prostředků je určen tím, že program byl v roce 2007 pouze nastartován a celá řada akcí je teprve na začátku,“ řekl ministr zemědělství Petr Gandalovič, a dodal: „Chceme plně využít celých 14 miliard, které máme k dispozici.“ Zároveň ještě dobíhalo v roce 2007 financování několika akcí z programu prevence před povodněmi I ve výši 330 mil. Kč.
 
V roce 2007 byla v rámci programů ministerstva zemědělství zaměřených na vodovody, kanalizace a čistírny odpadních vod poskytnuta podpora ve výši 1,8 mld. Kč. Kompletní výčet všech investovaných prostředků je součástí modré zprávy, stejně jako podrobné informace o zásobení pitnou vodou, jakosti a čistotě vody.
 
Celá modrá zpráva bude, jako již tradičně, zpřístupněna veřejnosti na webových stránkách www.mze.cz.
 
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí MZe
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů