Pátek, 29. března 2024

Putovní Ekostan Hnutí Brontosaurus navštívil Prázdniny v Telči

Putovní Ekostan Hnutí Brontosaurus navštívil Prázdniny v Telči

Ekoporadna na cestách nebo-li Ekostan Hnutí Brontosaurus zavítal tradičně na Prázdniny v Telči. Přináší tak návštěvníkům letního festivalu i Telčských památek zajímavou nabídku aktivit a informací z oblasti ochrany životního prostředí, dobrovolnické péče o přírodní a kulturní dědictví, domácí ekologie apod.
Program Ekostanu vyvrcholí o víkendu 8. -- 10.8. 2008 představením programů českých ekologických organizací, promítáním a besedou. Zájemci se tak například dozví, jak s námi souvisí problémy těžby ropy v Azerbajdžánu, jaký mají význam konopné produkty nebo co vše dělá Hnutí Duha.


"Ekostan tradičně nabízí široké veřejnosti ekologické materiály a poradenství, praktické návody, jak se zapojit do ochrany životního prostředí i informace o činnosti environmentálních organizací." Říká Monika Hornová, koordinátorka tohoto programu. "Dále zde zájemci najdou zajímavou tematickou literaturu, soutěže a ekokvízy, mohou shlédnout výstavu vítězných kreslených vtipů soutěže Ekofór či zakoupit produkty Fair trade -- spravedlivého obchodu s chudými oblastmi třetího světa," dodává Hornová.
Ekostan inspiruje návštěvníky velkých akcí k jejich vlastnímu ekologicky šetrnějšímu chování a k většímu zájmu o životní prostředí. Veřejnost totiž často neví, jakým způsobem a proč vůbec se o ochranu životního prostředí zajímat -- právě to chce Ekostan změnit přímo v terénu pomocí atraktivních aktivit a osobního kontaktu s lidmi.
Program závěrečného Ekovíkendu určitě zaujme promítáním filmu Zdroj. Pořadatelé nabízejí i diskusi se spoluautorem tohoto dokumentu o zemi proděrav! ělé ropnými vrty a o tom, co vše těžba ropy přináší lidem i životnímu prostředí. Na Náměstí Zachariáše z Hradce pak proběhne od 10.00 do 17.00 prezentace kampaně Nehrajme si s PVC od sdružení Arnika. Veřejnost bude moci také shlédnou konopné výrobky a zúčastnit se přednášky "Konopí není jen droga" od sdružení Konopa. Hnutí Duha lidem představí paletu svých "duhových" aktivit a programů a s odborníkem z organizace Calla budou lidé moci diskutovat nad problémy obnovitelných zdrojů energie.

Kontakt:

Dalimil Toman,
Vedoucí kanceláře Hnutí Brontosaurus,
e-mail: dalimil.toman@brontosaurus.cz
mobil: 605 763 112
Stránky Hnutí Brontosaurus: www.brontosarus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů