Pátek, 19. dubna 2024

První ekologické Wi-fi sítě od D-Link

První ekologické Wi-fi sítě od D-Link
Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro podniky i domácnosti, se stává prvním výrobcem ekologických Wi-Fi routerů pro domácí sítě, které dokážou ušetřit až 40 procent energie. Přidáním ekologicky šetrných funkcí do bezdrátových směrovačů z portfolia Wireless N produktů tak dále rozšiřuje svoji „zelenou“ iniciativu. Snížení energetické náročnosti přitom nemá vliv na výkon zařízení.

 

Wi-Fi směrovače D-Link jsou vybaveny moderní úspornou technologií Green Ethernet™, která automaticky detekuje stav síťové linky i délku kabelu a podle toho reguluje potřebné množství energie. Prvními produkty s touto ekologickou technologií jsou Wireless N gigabitový směrovač D-Link DIR-655 a Wireless N Quad Band gigabitový směrovač D-Link DIR-855.

 

Ekologické Wi-Fi směrovače D-Link dosahují optimálních úspor energie při využití časového rozvrhu Wi-Fi provozu, který umožňuje uživateli nastavit dny a časové intervaly zapnutí/vypnutí. Za nejpříznivějších podmínek, kdy nejsou aktivní žádné kabelové linky a Wi-Fi provoz je vypnutý, mohou uživatelé dosáhnout u DIR-655 až 32 % a u DIR-855 až 41 % úspory energie ve srovnání s běžnými směrovači D-Link bez Green technologie.

 

„D-Link se snaží udržet náskok při zavádění moderní úsporné technologie do domácích a firemních síťových řešení, a zároveň zachovat jejich výkon a funkčnost,“ řekl Jiří Kraval, Country Sales Manager společnosti D-Link Česká republika. „Nabídkou ekologických vylepšení pro některé z našich nejoblíbenějších Wi-Fi směrovačů přispíváme k ochraně životního prostředí a naši zákazníci na tom ještě vydělají. Pro zákazníky, kteří si zakoupili některý z těchto produktů před vydáním aktuálního firmwaru s úspornými funkcemi, nabízíme samozřejmě bezplatný upgrade na www.dlink.cz.“

 

Představení Wi-Fi směrovačů D-Link s technologií Green Ethernet je součástí pokračující celofiremní „zelené“ iniciativy, která zahrnuje výrobu ekologicky ohleduplných produktů, optimalizaci zařízení pro získání certifikace ENERGY STAR a nabídku vzdělávacích a recyklačních programů pro zákazníky.

 

Implementace technologie Green Ethernet do směrovačů z řady Wireless N opětovně potvrzuje závazek společnosti D-Link chránit životní prostředí, který se promítá do vývoje ekologických produktů splňujících direktivy RoHS a WEEE. Direktiva RoHS omezuje používání specifických nebezpečných materiálů při výrobě elektrických a elektronických produktů, zatímco WEEE se týká standardů pro správnou likvidaci a recyklaci těchto produktů.

 

Fotografie produktů jsou k dispozici zde.

 

http://www.feedit.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů