Úterý, 16. dubna 2024

Královéhradecký magistrát prověřuje stížnosti na hluk při Hip Hop kempu

Královéhradecký magistrát prověřuje stížnosti na hluk při Hip Hop kempu

HRADEC KRÁLOVÉ - Stížnosti na hluk způsobený akcí s názvem Hip Hop kemp, která proběhla v uplynulém víkendu na letišti v Hradci Králové, obdržela tamní radnice.


"Jde celkem o 18 jednotlivých stížností občanů Hradce Králové," řekl dnes mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Podle něj si stěžují lidé z různých míst krajského města, tedy nejen z blízkosti hradeckého letiště.

Po akci navíc zůstal v areálu poměrně velký nepořádek v podobě množství odpadků a drobného poničení městského mobiliáře. "Za úklid je zodpovědná agentura, která konání Festival parku akci umožnila, tudíž vyčkáme, zda bude úklid proveden v nejbližších dnech," dodal Svoboda.

Podle něj je předčasné uvažovat o peněžních sankcích či zákazech. Magistrát si nechává zpracovat souhrnnou zprávu o všech akcích, které na Festival parku na letišti proběhly. "Až bude tato zpráva vyhotovena, rozhodneme o dalším postupu," řekl Svoboda.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů