Pátek, 29. března 2024

Podzimní FLORA OLOMOUC 2008

Barvy a vůně čtyř ročních období
Podzimní FLORA OLOMOUC 2008

Špičkovou produkci domácích i zahraničních  pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC  2008. Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 9. – 12. října 2008 na Výstavišti Flora Olomouc.

V hlavní expozici s názvem „Čtyři  roční období“ se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně soutěž v aranžování, tentokrát na téma „Dušičková vazba“  a expozice královny podzimních květin – chryzantém.

Velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu nabídne přehlídku krajových odrůd ovoce s rodokmeny původu nejznámějších odrůd, včelařské produkty i zahrádkářskou a mykologickou poradnu a posezení u cimbálu se skvělým moravským burčákem. Návštěvníci jistě ocení i novinky podzimní Flory - expozici zajímavých asijských zelenin a v rámci houbařské poradny i velmi užitečnou výstavku jedovatých hub. 

Přehlídku ovocnářských a zelinářských výpěstků doplní festival gastronomie a nápojů OLIMA. Součástí  letošního ročníku bude i prezentace potravin a nápojů oceněných značkou Klasa a nabídka biopotravin a výrobků pro zdraví. Také se uskuteční již 5. ročník oblíbené přehlídky ovocných destilátů FLORA KOŠT s možností ochutnávek soutěžních vzorků.

Vůbec poprvé budou na festivalu OLIMA v rámci „Dnů moravských vín“ představena vína z podoblastí mikulovské, znojemské, velkopavlovické a slovácké – s řízenou degustací pro návštěvníky denně vždy v 11 a v 15 hodin. V letošním roce opět proběhnou kuchařské a cukrářské soutěže a návštěvníkům se přímo „v akci“ představí české kuchařské osobnosti.

Zahrádkáři, chalupáři a kutilové jistě ocení prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, dřevin, drobné zahradní mechanizace a potřeb v pavilonu H a na venkovních plochách výstaviště. Volné chvíle zpestří spousta dobré muziky (přehlídka dechovek, country kapely aj.) nebo procházka sbírkovými skleníky výstaviště, které budou otevřeny návštěvníkům zdarma.

Otevřeno bude  denně od 9 do 18 hodin. Vstupné: 80,- Kč plnoplátci, 60,- Kč důchodci, studenti, 20,- Kč děti 6 - 15 let, zdarma děti do 6 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP-P.

A na závěr dobrá zpráva pro pořadatele zájezdů: při objednávce min. 20 vstupenek nejpozději do 25. září 2008, mají nárok na 15% slevu (objednávky na tel.: 585 726 232, e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz). Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy - vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v  počtu nejméně 10 osob je 15 korun!

Více na www.flora-ol.cz 
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů