Středa, 24. dubna 2024

Letos poprvé mohou lidé v Českých Budějovicích odkládat bioodpad do kontejnerů

Letos poprvé mohou lidé v Českých Budějovicích odkládat bioodpad do kontejnerů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Letos poprvé mohou lidé v Českých Budějovicích odkládat bioodpad do kontejnerů. Radnice se tak snaží vyjít vstříc lidem, kteří nemají možnost bioodpad kompostovat nebo odvážet do sběrných dvorů.


Českobudějovický magistrát zajišťuje letos poprvé sběr biologicky rozložitelného odpadu do speciálních mobilních velkoobjemových kontejnerů, které budou k dispozici obyvatelům v různých částech města. Od 9. září do 23. září budou kontejnery umístěny po celý den v Nemanicích v ulici Opatovická u výměníku, v Mladém v ulici Osiková a v Nových Hodějovicích v sousedství křižovatky ulic Novohradská a Šroubárenská. Od 24. září do 8. října budou nádoby na bioodpad k dispozici v Rožnově v ulici Drátenická, v Suchém Vrbném v ulici Čsl. legií a v Havlíčkově kolonii v ulici K. Buriana na parkovišti u malého jezu.

„Do sběrných nádob mohou lidé ukládat například trávu, větve, listí, v podstatě veškerý odpad ze svých zahrad. Rozhodně ale kontejnery neslouží k odložení zbytků jídel a potravin,“ vysvětlil účel náměstek primátora František Jelen (ODS).


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů