Pátek, 29. března 2024

Informace o vydání ročenky s názvem Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2007

Informace o vydání ročenky s názvem Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2007

V průběhu září t.r. byla Ministerstvem zemědělství vydána ročenka „Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2007“. Jedná se o již jedenáctý ročník publikace, která se běžně označuje jako „Modrá zpráva“. Přináší komplexní pohled na stav našich vod a informace o všech vodohospodářských službách.

Povodňové situace v posledních deseti letech soustřeďují pozornost veřejnosti na ochranu před povodněmi a odstranění povodňových škod, a proto zde získáte zevrubné informace o projektech i finančních zdrojích v této oblasti. V roce 2007 byly zahájeny další fáze programů na posílení prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství, které umožní realizaci akcí na vodních tocích, nádržích, rybnících i v krajině v letech 2007 – 2012 v objemu cca 15 mld. Kč.

Díky podporám v programech Ministerstva zemědělství a Ministerstva životního prostředí výrazně postoupila také výstavba kanalizací a čistíren odpadních vod, o čemž svědčí růst podílu obyvatelstva připojeného k těmto systémům, který přesáhl již 80 %. Přes 95 % objemu vypouštěných odpadních vod je čištěno, což samozřejmě přispívá ke zlepšení jakosti vody v našich vodních tocích. Přes 92 % obyvatel je zásobeno pitnou vodou z veřejných vodovodů, což je nad průměrem zemí EU a údaje z monitoringu její jakosti potvrzují vysoký standard kvality.

Vlastní text zprávy v české a anglické podobě naleznete na internetových stránkách Ministerstva zemědělství v sekci vodního hospodářství (odkaz „Publikace“).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů