Středa, 17. dubna 2024

Hodonínská zoo letos dosáhla nejvyšší návštěvnosti v historii

Hodonínská zoo letos dosáhla nejvyšší návštěvnosti v historii
Hodonín 3. prosince (ČTK) - Hodonínská zoo letos dosáhla nejvyšší návštěvnosti ve své třiatřicetileté historii. Zahradou v tomto roce prošlo 150.000 milovníků zvířat, což je asi o 18.000 více než loni. Největším lákadlem je nový pavilón šelem se lvy a tygry. Ke zvýšení návštěvnosti napomohlo také letošní počasí, které přálo výletům, řekl dnes ČTK ředitel zoo Miroslav Frais.
    Zvyšující se zájem o zoo otvírá dveře jejímu vedení k novým projektům. Tím největším by měla být stavba moderní safari, která bude společným domovem žiraf, zeber a pštrosů. Zřizovatel zoo, jímž je hodonínská radnice, schválil v uplynulých dnech přípravu projektu k záměru. Stavět by se mohlo začít v roce 2010.
    Částka, na kterou výstavba safari přijde, zatím nebyla vyčíslena. Její součástí bude i objekt, v jehož horním patře se budou moci příchozí podívat žirafám do očí.
    Safari by měla být spolu s loni otevřeným "šelmincem" druhou velkou atrakcí zahrady. V moderním pavilonu se lvy berberskými a tygry sibiřskými za přibližně 22 milionů korun nescházejí jezírka, vyhlídkové místo a bezmála třímetrový vodopád.
    Hodonínská zoo chová 700 zvířat 160 živočišných druhů.
    Vladimír Klepáč
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů