Středa, 24. dubna 2024

Internetový projekt kraje Vysočina podpořil růst odborné úrovně expertů na zacházení s odpady

Internetový projekt kraje Vysočina podpořil růst odborné úrovně expertů na zacházení s odpady

Kraj Vysočina a Software602 úspěšně zakončily přibližně roční projekt zaměřený na profesionály v zacházení odpady. Cílem bylo podpořit vzájemné sdílení zkušeností, předat praktické informace a zlepšit porozumění evropskému právu i tomu, jak se toto právo promítá do národních a místních norem. Veškerá komunikace probíhala elektronickými kanály s dominantní rolí internetu. Technologickým základem projektu byly inteligentní formuláře 602XML a řešení pro internetové přenosy, které Software602 dodává společně s britskou firmou Public-i.

Do projektu se zapojily stovky lidí, převážně odborní pracovníci měst a podniků kraje Vysočina, ale i studenti, nezávislí experti a širší veřejnost.

„Byl to užitečný projekt. Měl jasné a praktické zaměření a na rostoucím počtu účastníků bylo vidět, že odborná veřejnost oceňuje jeho přínosy. Pokud se podaří získat další peníze, rozhodně budeme s podobnými aktivitami pokračovat,“ prohlásil vedoucí koncepčního oddělení odboru informatiky kraje Vysočina Ing. Václav Jáchim. „Pro úspěch projektu byla důležitá i spolupráce s firmou Software602. Tato firma v projektu zajistila technickou podporu, díky které jsme se mohli soustředit na obsahovou stránku a použité technologie fungovaly bez problémů“.

http://www.marketingovenoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů