Pátek, 19. dubna 2024

Češi při výběru kancelářských prostor uvažují ekologicky

Češi při výběru kancelářských prostor uvažují ekologicky

Podle druhého vydání výročního průzkumu trhu Skanska Office Index počítá většina dotázaných společností pro tento rok se stejnou plochou kancelářských prostor. Průzkum byl proveden mezi 600 respondenty v Polsku, Maďarsku a České republice, přičemž v každé zemi bylo dotazováno 200 respondentů.

Průzkum dále odhaluje rozdíly ve vyspělosti přístupu k otázkám ochrany životního prostředí. V České republice se například 59 % dotázaných domnívá, že deklarace ekologické zodpovědnosti by byla zajímavá jako záruka kvality pro jejich budoucí kancelářské prostory.

Výdaje za energie jsou pro respondenty v České republice druhým nejdůležitějším rozhodovacím faktorem pro výběr kanceláří hned za hlediskem, zda prostory přispívají ke spokojenosti a dobrému pracovnímu prostředí zaměstnanců.

V Maďarsku je tento faktor třetí a v Polsku až šestý nejdůležitější. Rozdílná váha přikládaná výdajům za energie při výběru nových kancelářských prostor ukazuje na rozdíly v přístupu k otázkám ochrany životního prostředí a posuzování kvality kancelářských prostor v jednotlivých zemích.

79 % dotazovaných v České republice se rovněž domnívá, že ekologicky zodpovědná budova by měla mít sníženou spotřebu energie. Pro více než polovinu je také důležité využívání obnovitelných zdrojů energie, ekologicky šetrných materiálů a dostupnost linek veřejné hromadné dopravy.

http://www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů