Čtvrtek, 18. dubna 2024

Soutěž ARNIKY chce upozornit na nebezpečné hračky

Soutěž ARNIKY chce upozornit na nebezpečné hračky

OSTRAVA – Sdružení Arnika připravilo fotografickou soutěž na téma Hračky bezpečné i nebezpečné. Jedná se o součást projektu Chemická bezpečnost občanů Evropy (1). Jeho cílem je právě během českého předsednictví EU upozorňovat na rizika spojená s toxickými látkami. „Rádi bychom povzbudili zájem lidí o to, jaké hračky jsou pro děti bezpečné a jaké mohou ublížit. Na českém trhu se bohužel stále ještě můžeme setkat s hračkami, jež obsahují nebezpečné látky, “ vysvětlila Mgr. Vendula Kubačáková, která soutěž Arniky organizuje.

Od začátku roku až do konce února mohou soutěžící posílat do Arniky své snímky. Porota pak vybere nejzajímavější obrázky. „Hodnotit budeme originalitu a nápaditost fotografií dětských hraček, pojetí tématu je libovolné, takže necháváme prostor fantazii soutěžících – důležité však je, aby bylo zachováno téma,“ doplnila Kubačáková. Autor nejlepší fotografie se může těšit na publikaci Jiřího Havla Fotografie a na dárkový certifikát v hodnotě 1500 Kč na kurzy společnosti Grafika Publishing, s.r.o. / Institut digitální fotografie, který věnoval ceny do soutěže, jejíž je současně partnerem.

Projektem Chemická bezpečnost občanů Evropy chce Arnika rozšířit diskusi a pomoci zodpovědět otázku, jak Evropská unie přispěla a přispívá k ochraně obyvatel před negativními dopady používání a vypouštění nebezpečných chemických látek. V rámci fotografické soutěže budou během letošního roku vyhlášena celkem 4 témata týkající se chemických látek v životním prostředí.

Soutěže se může zúčastnit kdokoliv, stačí zaslat fotografii e-mailem na adresu vendula.kubacakova@arnika.org a do předmětu napsat „HRAČKY“.

Projekt je finančně podpořen z prostředků Evropské komise prostřednictvím Zastoupení EK v ČR.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů