Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologického Valentýna prý zajistí papírové růže ze sloního trusu

Ekologického Valentýna prý zajistí papírové růže ze sloního trusu

Ekologicky smýšlející zamilované často trápí otázka, zda darovat nebo nedarovat na Valentýna květiny. Na darování tradičních řezaných květin totiž není ekologického prakticky nic. Lidé šetrní k životnímu prostředí ale mají jednu originální alternativní možnost - k Valentýnu mohou věnovat růže vyrobené z papíru, který vznikl ze sloního trusu, píšou americká média. Růže nabízí firma The Great Elephant Poo Poo Paper Company a objednat se dají přes internet třeba na stránkách s ne úplně obvyklým zbožím.
Každé z růžových poupat, která nevoní ani nepáchnou, je ručně vyrobené ze sloního trusu sbíraného v asijských přírodních parcích. Koupit se dají svazky po třech (růžová, žlutá a červená růže), šesti či 12 za ceny od 15 do 48 dolarů (zhruba 300 až 1000 korun). Část zisku z prodeje se vrací zpátky na ochranu ohrožených slonů.

Průmyslové pěstování květin je k životnímu prostředí krajně nešetrné, ať už jde o chemikálie používané k povzbuzení jejich růstu a zahubení škůdců, přes vysokou spotřebu vody až po přepravu rozmanitých květů často přes polovinu světa.

Jen američtí spotřebitelé každý rok utratí za řezané květiny více než 18 miliard dolarů. Ochránci přírody odhadují, že kdyby všechny růže, které budou prodány v USA na Valentýna, byly vypěstovány organicky, pak by se ušetřilo použití více než 10.000 kilogramů pesticidů.

http://poopoopaper.com/

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů